HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Táplálkozás > A kész húsételek fogyasztása növeli a gyomorrák kockázatát

t: 887

A kész húsételek fogyasztása növeli a gyomorrák kockázatát








A Journal of the National Cancer Institute folyóiratban publikált tanulmányban kutatók 15, gyomorrákkal és kész húsételek fogyasztásával összefüggő tanulmányt vizsgálatak. A kész tanulmányok 1966 és 2006 közti időszakban készültek a világ több országában, Európában, észak-, és dél-Amerikában. A vizsgálatokban részt vett emberek százait, bizonyos esetekben ezreit húsfogyasztási szokásaikról kérdezték.

A résztvevők által elfogyasztott kész húsételek napi mennyisége 1grammtól 56 grammnál nagyobb mennyiségig terjedt. Az elfogyasztott mennyiségek összegzése után látható, hogy a hús-, különösen a szalonnafogyasztás növekedésével egyenes arányban nő a gyomorrák kialakulásának kockázata.

Az összefüggés vizsgálatakor azonban nem történt Helicobacter pylori fertőzöttség szűrése. A Helicobacter pylori baktérium gyakori kiváltó oka a gyomorrák kialakulásának.

(sg.hu)

2006.08.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok