HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szex > Szexhelyzetek: kitárt, feszítő, szorító

t: 5834

Szexhelyzetek: kitárt, feszítő, szorító

A pozíciók többségében a nő a hátán fekszik, lába van mindig más helyzetben. A későbbiekben Vátszjájana megjegyzi, hogy a nő is lehet felül, mikor a férfi szerepét játssza. Jó tanácsa szerint: „Amikor a nő észreveszi, hogy kedvesét a hoszzúra nyújtott egyesülés kifárasztotta – mielőtt ő maga kielégülést nyert volna -, akkor a férfit az ő beleegyezésével a hátára kell fordítania, és segítenie neki azáltal, hogy átveszi a szerepét. Ugyanezt teheti azért is, hogy a férfi kíváncsiságát, vagy hogy saját újdonság utáni vágyát kielégítse.”

Kitárt helyzet
A hagyományos misszionáriuspózban kezdődő szeretkezés gyakran a kitárt helyzetben folytatódik, mikor a nő felemeli és széttárja combját.
A nő combja itt nem engedi a mély behatolást, és feltehetően csiklóját sem ingerli a helyzet. Bőven kárpótol érte a pozíció tagadhatatlan erotikája. Szem elé tárul a nő nemi szerve, és kiszolgáltatott helyzete igencsak felajzhatja a férfit.

Változat a kitárt helyzetre:
A kitárt helyzetnek ez a variációja a lehető legmélyebb behatolást, és vele hatalmas gyönyört nyújthat mindkét félnek. De éppen a mély behatolás miatt csak akkor lehetséges, ha a nő már a kellő izgalmi állapotban van, s eléggé kitágult.

Szélesre nyitott helyzet
A nő hátraveti fejét, homorítva magasra emeli teste középső részét, lábát kitárja, így teszi lehetővé a mély behatolást.
Ez a pozíció többnyire élvezetesebb a nő, mint a férfi számára, mert szeretkezés közben így a férfi ágyéka dörzsöli csiklóját, a férfi péniszét viszont nem szorítja össze olyan kellemesen a hüvely, mint zártabb lábbal.

Az Indráni helyzet

A Káma Szútra szerint „még a nagyon magas egyesülés esetén” is alkalmas. (Mikor a férfi méretei igen felülmúlják kedveséét.) Mély behatolást tesz lehetõvé, de a legtöbben legfeljebb átmenetként használják a kevésbé megerõltetõ pozíciók között. Indra isten, az istenek királya, az esõ és a mennydörgés istenének gyönyörû és csábító hitvesérõl kapta nevét.
A nõ felemeli a térdét, amennyire csak tudja, hogy vádlija a combjához nyomódjon. A férfi a fenekéhez térdel, finoman támaszkodik, belekapaszkodik a combokba, így uralja a döféseit. A nõk izgalmi állapotát fokozza, ha a hüvely izmai megfeszülnek, s amikor valaki a lábát amennyire csak felhúzza, ez történik. A feszültség létfontosságú a szexuális izgalom létrehozásában, és az orgazmus pontosan ennek a feszültségnek az oldása. Ha tehát nincs elég feszültség, nehéz, sõt szinte lehetetlen eljutni az orgazmusig. Ebben a pozícióban a medencetájék, de fõként a combok és fenék megtelnek szexuális feszültséggel, és ez még magasabbra repít minket.Feszítõ helyzet
Inkább ölelés, mint szexuális pozíció, de az összekulcsolódó lábak különösen intim hangulatot teremtenek. A nõ a hátán fekszik, a férfi fölötte van, és combjával szétfeszíti a nõ combjait.

A XX. század végén, a könnyű születésszabályozás korában sokan megfeledkeznek az elõjáték örömeirõl, és csak a puszta szeretkezésre koncentrálnak. A jó szex gyönyöreinek vagy kétharmadáról lemondanak így, ezért most nagyobb szükség van a feszítõ helyzetre, mint századokon át bármikor.

Oldalt fekvõ feszítõ helyzet
A feszítõ helyzet gyengéd, oldalvát fekvõ változata. A Káma Szútra szerint a férfi „kivétel nélkül mindig a bal oldalon feküdjék”, de ehhez kár volna ragaszkodni.

Ez a meghitt, szerelmes ölelés igen megnyugtatóan hat, fõként a szexuális kapcsolat elején, amikor tán félnek még egy kicsit. Pusztán azzal, hogy meghitten magukhoz szorítják kedvesüket, és egy ideig ebben a helyzetben maradnak, elűzik az idegességet. Megnyugtató, kényelmes helyzete az együttlétnek. De azok a párok is örömüket lelik benne, akik régóta együtt vannak. Ez a meghitt helyzet lehetõvé teszi, hogy kifejezzék gyengédségüket, és ezzel megerõsítsék érzelmeiket.

Szorító helyzet
A Káma Szútra és a többi szerelmi kézikönyv is arra tanít, hogy a helyzetek természetesen kövessék egymást, kellemes ritmusban, mintha táncolnának. A feszítõ helyzet teljesen természetesen vezet át a szorító helyzetbe. A nő combjával szorítja kedvese combját, és ezzel hüvelye is rászorul annak péniszére.

A spontán szeretkezés egyik legcsodálatosabb eleme. Olyan, mint egy tánc. Úgy érezzük, a test minden porcikája életre kel. És így is van. Testünk reagál a másik intim érintésére, a bõr megfeszül, a szövetek alatta folyadékkal telnek meg, nõ az izomfeszültség. Minél inkább egymáshoz érnek a szeretõk, minél többet mozognak egymáson, annál nagyobb a szexuális töltet.

(nana)

2005.08.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok