A méregdrága levesben cápauszonyokat találhat a kíváncsi gourmand. Borsos ára ellenére a levesért mégis sorban állnak a londoniak. Azonban aki csak úgy betér a Kai nevű kínai étterembe és cápalevesre fáj a foga, öt napot várhat, míg kiviszik neki, ugyanis ennyivel kell előre értesíteni a vendéglőt.
A leves neve sem szokványos: Buddha átugrik a falon. A magyarázat az, hogy a legenda szerint a vegetáriánus Buddha a cápa-levesnek már az illatától is képes volt átugrani a falon.
A különleges hozzávalók
Cápán kívül egyébként a leves hozzávalói többek között egy különleges japán gomba, szárított paprika, hunani sonka, disznóhús és gyömbér. A leves - mint a fentiekből kitalálható - Ázsiából ered, ott esküvőkre és családi ünnepekre készítik, esetleg vegetáriánusok "ugratásához".
(MTI)