
Krémsajttorta sütés nélkül
Kalória: 360 Kcal
Hány személyre: 4 fő
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
* 20 dkg babapiskóta
* 1 zacskó vanilia ízű pudingpor (főzés nélküli)
* 3 dl tej
* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 zacskó vaniliás cukor
* 10 dkg tejszínkrémsajt
* 4 dl tejszín
* 1,2 kg tetszés szerinti gyümölcs
* 2 evőkanál citromlé
* 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés módja: A vajat felolvasztjuk. A babpiskótát apró darabokra tördeljük és leöntjük a forró olvasztott vajjal. Süteményestálra helyezünk egy tortakarikát. A vajas piskótatörmeléket az így keletkezett formába nyomkodjuk és fél órára hideg helyre tesszük. Közben a vanília ízű pudingport tálba tesszük, felöntjük a tejjel és 3 dkg cukrot, simára keverjük. A gyümölcsöt alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk. A tejszínkrémsajtot kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A piskótalapot beborítjuk a gyümölcs felével. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a puding dermedni kezd, belekeverjük a krémsajtot és a tejszínhabot. A krémet a gyümölcskrémre simítjuk és a maradék gyümölcsöt a tetejére rakjuk. 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kristálycukorral hintjük meg.
Pink.hu