HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Életforma > A tea csökkentheti a cukorbetegség kockázatát

t: 1707

A tea csökkentheti a cukorbetegség kockázatát

A vizsgálat eredményei új érveket adnak arra, hogy a teát érdemes megszeretni. Amerikai tudósok három hónapon át minden nap fekete vagy zöld tea kivonatot adtak cukorbeteg patkányoknak. Az állatoknál, akárcsak az embereknél a cukorbetegség akképp nyilvánul meg, hogy vér cukorszintje túl magas, ami a szervezet működésében jelentős rendellenességekhez vezet.

A három hónap után kiderült, hogy a zöld és fekete tea fogyasztása jelentősen csökkentette a glükóz szintet a vérben, így értelemszerűen a szövődmények megjelenésének kockázata is mérséklődött. Már a korábbi kísérletek azt bizonyították, hogy a zöld és fekete tea az érszűkület kockázatát is csökkenti. Úgy tűnik, hogy a rendszeres teafogyasztás olcsó és hatékony eszköze lehet a fejlett világ két leggyakoribb betegségének megelőzésében.

2005.04.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok