HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Tejszínes kukoricaleves

t: 2507

Tejszínes kukoricaleves

A pattogtatni való kukoricát összekeverjük libazsírral, majd egy forró lábasban kipattogtatjuk.

Hozzávalók:

15 dkg pattogtatni való kukorica
60 dkg morzsolt csemegekukorica
1 ek libazsír
20 dkg bacon
2 ek vaj
1 fej hagyma
4 g fokhagyma
1 ek liszt
2 db sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 l húslé
2 dl tejszín
1 kk curry
só, bors

A pattogtatni való kukoricát összekeverjük libazsírral és sóval, majd egy forró lábasban kipattogtatjuk. A bacont sütőben ropogósra sütjük. Egy lábosban vajat forrósítunk, megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ízesítjük sóval, borssal, curryvel, és fokhagymával majd megpirítjuk rajta a lisztet, hozzáadjuk a morzsolt kukoricát, a sárgarépát és a finomra vágott petrezselymet. Felöntjük húslével, és készre főzzük. Tálalás előtt tejszínnel behabarjuk, és újra felforraljuk. Az elkészült levest a pattogatott kukoricával és a ropogósra sütött baconnal tálaljuk.


rtlklub.hu

2008.08.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok