HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok

Annak ellenére, hogy a szakemberek már két évvel ezelőtt elkezdtek a WAP felfutásáról beszélni, úgy tűnik, hogy ez a technológia nem tudta tömegesen meghódítani még az internetezőket sem. Az NRC és a TNS közös NetMonitor kutatásának májusi adatai szerint a WAP-ot csak egy tudatos kisebbség használja rendszeresen
Svéd kutatók szerint a városokon kívül egészségtelenebb a mobiltelefonálás
A kamerás mobiltelefonok minden korábbi szkeptikus véleményre rácáfolva egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.
Greg Ballard, a videojáték-ipar veteránja szerint hatalmas növekedés előtt áll a mobiltelefonos játékágazat.
Az MTV holland zenecsatornájánál nagyszabású SMS csalást hajtottak végre.
A Dél-Koreai Köztársaságban elkezdődött a világ legelső kereskedelmi jellegű DMB (Digital Multimedia Broadcasting) - szolgáltatása.
A kamerás mobiltelefonokkal visszaélők rendkívül komoly büntetésekre számíthatnak
A mobiltelefon előfizetőkre újabb spam veszély leselkedik: a kéretlen reklámok ezúttal nem szöveges üzenetben, hanem szóban érkeznek, ráadásul még fizetni is kell értük.
Az egyik népszerű Internetes file cserebere szolgáltatás, az eMule immár mobiltelefonos interfésszel is rendelkezik.
Az F-Secure észlelte a Mabir.A férget, amely Symbian Series 60 operációs rendszeren futó mobiltelefon-készülékekre jelent veszélyt.
A mobiltelefon-tulajdonosok jobban teszik, ha odafigyelnek arra, milyen képek és videóanyagok találhatók készülékeiken.
A közeljövőben olyan speciális fotó-automaták felállítását tervezik Moszkvában, amelyek segítségével bárki néhány perc alatt papírra nyomtathatja telefonjából vagy fényképezőgépéből a fotóit. Ehhez a telefon adat-kártyáját kell behelyezni az automatába, a kijelzőn pedig meg kell adni, hogy melyik fotót szeretnénk kinyomtatni.
Egy okos kis programnak köszönhetően a jövőben már lesz némi esélyünk arra, hogy beazonosítsuk ellopott mobiltelefonunk új gazdáját.
A kínai informatikai minisztérium által közzétett legfrissebb adatok szerint a világ legnépesebb országában a lakosság 25,9%-a rendelkezik mobiltelefonnal
Nehéz idők járnak mostanság azon német autóvezetőkre, akik felelőtlen módon telefonálnak az utakon.

Első Előző