HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > MOBIL

A Norton kiadta Mobile Security nevű, androidos biztonsági szoftverének újabb verzióját. Az alkalmazás automatikusan kártevőnek jelölte meg a telefonokra telepített Facebookot, mivel az személyes adatokat szivárogtat.
Itthon is ismert és meglehetősen népszerű a kínai gyártó Blade III nevű készüléke, ám létezik kétkártyás változat is belőle, le is csaptunk rá.
Az okostelefonok minden előnyük mellett hátrányokkal is rendelkeznek, főleg azoknak, akik látássérültek. A Siri és a hozzá hasonló alkalmazások sokat segíthetnek, legalábbis az angolul tudóknak, ez azért ez közel sem tökéletes megoldás. Egy Sumit Dagar nevű fejlesztő még 2011-ben a TED egyik konferenciáján állt elő az ötlettel, mely alapján sokkal hatékonyabban használhatnák az okostelefonokat akár a vakok is. A CNN szerint elkezdődött az egyelőre név nélküli telefon gyártása.
Miközben a világ az iPhone-gyilkosként beharangozott Samsung Galaxy S4 megjelenését (vagy legalább a premier végleges dátumát és a telefon árát) várja, a dél-koreai cég meglepetésszerűen egy újabb készüléket jelentett be a Galaxy-családban.
Nincs okunk optimizmusra, hiába nő a világban mindenhol a hordozható internet iránti kereslet. Hazánkban más a helyzet, mert a lakosság nehezebben tud jó okostelefont venni, a számlák befizetése is sokszor csúszik, és a hírközlési hatóság is évek óta csak töketlenkedik. Az adók is sokat rontanak a helyzeten: magasabb az áfa, nagyobb a frekvenciadíj, van telefonadó és közműadó - mintha mindenki összeesküdött volna a mobilozók ellen.
Hamarosan sor kerül az év eddig leginkább várt okostelefon-bemutatójára: a Samsung ma mutatja be a népszerű Galaxy-sorozat legújabb tagját. Ha hiszünk a kiszivárgó információknak, a Galaxy S4 tudásában lekörözi a legújabb iPhone-t. A legérdekesebb technológiai újítás az lehet, hogy a szemünk mozgatásával is tudunk majd görgetni a kijelzőn. A Samsung a Galaxy-sorozatnak köszönheti, hogy nem csak a legnagyobb okostelefon-gyártó, de a legnagyobb mobilgyártó is lett mostanra, így érthető, hogy mind a fogyasztók, mind a befektetők árgus szemekkel figyelik az új készülékeket.
A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) csütörtökön közzétett jelentésében azt jósolta, hogy a mobiltelefon-előfizetések száma jövő év elejére átlépheti a hétmilliárdot, vagyis a világnépesség számát. A genfi székhelyű szervezet szerint a friss adatok azt mutatják, hogy továbbra is erős és folyamatos a kereslet az információs és kommunikációs technológiai szolgáltatások iránt, amit leginkább a szélessávú internet árának folyamatos csökkenése ösztönöz.
Kína éppen most előzi meg Amerikát, és lesz február végére hivatalosan is a világ legnagyobb okostelefonos és tabletes piaca, derül ki a Flurry Analytics elemzőcég friss tanulmányából, ami egy sor mobilos alkalmazás adatforgalmán keresztül méri az egyes készülékek és mobilos operációs rendszerek elterjedtségét és akvtivitását világszerte.
Alig fér el a farmerzsebben, röhejes vele telefonálni, a buszon ülve pedig mindenki látja, mit olvasunk rajta. A Samsung legújabb óriásmobilja mégis az év egyik legnagyobb dobása lehet sokak számára, mivel a Note 2 átlagos felhasználás mellett akár három napot is kibír egyetlen feltöltéssel, ráadásul még olcsóbb is az iPhone 5-nél.
Egy éve még kinevettük az öthüvelykes mobilokat, aztán meglepődtünk, mennyire népszerűek lettek. Az emberek hatalmas kijelzőket akarnak, mert telefonálás helyett facebookoznak és csak egy kütyüt akarnak, ami mindent tud. Elérkezett a phabletek korszaka – szokjon hozzá ön is ehhez a rettenetes buzzwordhöz.
Mi fér el két kőkeményre edzett, nagyjából száz négyzetcentiméteres üveglap között, amelyek közt csak 7,9 milliméter a távolság? A Sony jövőjének záloga, az Xperia Z okostelefon. Nem nagy túlzás azt állítani, hogy ezen a készüléken múlik a nagy múltú japán cég 2013-as éve.
Folyton ledobja a wifi? Idegesíti, hogy a videók csigalassúsággal töltődnek be? Teszteltük az új wifi-technológiákat, és megmutatjuk, hogyan lehet a lehető legjobban beállítani az otthoni hálózatot.
Két évvel és hét hónappal az első Samsung Galaxy S okostelefon bemutatása után a Galaxy S sorozat értékesítése átlépte a 100 milliós határt.
A mobiltelefonok világában tíz éve még megingathatatlan piacvezető Nokia legutóbbi hat pénzügyi negyedévét zsinórban veszteséggel zárta, és bár a Microsofttal való együttműködés, illetve a Lumia 92, okostelefon végre sikeresnek látszik, a cég jövője továbbra is igan borús.
A Forrester kiadta éves jelentését az amerikaiak internet- és mobilhasználati szokásairól. A legérdekesebb adat, hogy egy év alatt nem változott az internetezők aránya, tavaly is és idén is a lakosság 79 százaléka internetezik. Változott azonban a netezők arány a felnőttek körében, ez 78 százalékról 84 százalékra nőtt.