HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Panorámakép-készítő szoftver mobiltelefonokhoz

t: 2972

Panorámakép-készítő szoftver mobiltelefonokhoz

Ugyan a kamerás mobiltelefonok még nem képesek azt a képminőséget produkálni, mint a hagyományos digitális fényképezőgépek, ám az átlagos felhasználói igények kielégítésére megfelelnek. Most egy új szoftver további funkciókkal egészíti ki tudásukat. A bit-side GmbH által kifejlesztett PanoMan nevű szoftverrel a Symbian OS operációs rendszert használó mobiltelefonokkal lehetőség nyílik panorámakép készítésére. Ehhez nincs szükség semmilyen kiegészítő hardverelemre. A kész panorámaképeket meg lehet tekinteni a mobil készülékek kijelzőjén és elküldhetők ismerősöknek is.

A vállalat tájékoztatása szerint a panorámaképek elkészítése rendkívül egyszerű feladat. A beépített kamerával készített képeket egyetlen panorámaképpé fűzhetjük össze, persze ehhez a felvételek készítése közben forognunk kell a tengelyünk körül. A beépített képnéző funkció segítségével később ellenőrizni lehet a felvételeket és akár bele is lehet zoomolni az egyes fotókba. A kész képeket továbbítani lehet az infra- vagy a Bluetooth-port segítségével. A felvételek felbontása igazodik az adott mobiltelefon kamerájának képességeihez, de szoftverből is választható, és maximálisan 1280 x 240 lehet.

A PanoMan jelenleg a Symbian OS 6.1-es verziójú operációs rendszert futtató mobiltelefonokon használható. Ilyen készülék például a Nokia 7650 és 3650, a Siemens SX1, valamint a Symbian OS 7-es változatát futtató mobiltelefonok, így a Nokia 6600, 6260, 6630 és 7610. A szoftver 5,95 euróért tölthető le a cég honlapjáról.

(SG.hu)

2005.05.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok