HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Óriási televíziós SMS csalásra derült fény

t: 2873

Óriási televíziós SMS csalásra derült fény

Jan de Wit, a holland parlament alsó házának szocialista képviselője panasszal fordult a hatóságokhoz, mondván, hogy az MTV Networks érdekeltségi körébe tartozó TMF zenei televíziós csatorna egyik, múlt hónapban megrendezett díjátadó rendezvénye kapcsán csalás alapos gyanúja merült fel.

Történt, hogy a rendezvény televíziós közvetítésének elején a csatorna munkatársai arra kérték a nézőket, hogy 70 euró centbe kerülő mobiltelefonos SMS-ek révén válasszák ki azt az előadót, akit ők az évtized művészének tartanak. A csalás vádja azért érte a TMF-et, mert már a szavazás megkezdése előtt el volt döntve, hogy egy bizonyos Marco Borsato nevezetű holland énekes fogja kapni a rangos elismerést. A nyertes személyét egyébként a televízió már előre ismertette a sajtóval, azzal a feltétellel, hogy azt a műsor végéig nem szabad nyilvánosságra hozni.

Az egyik holland hírügynökség, az ANP véletlenül már az adás kezdetekor elárulta, hogy ki nyeri majd a díjat, ettől függetlenül a televízióadásban továbbra is arra kérték a nézőket, hogy szavazzanak. A panaszt tevő képviselő szerint rendkívül szomorú, hogy a TMF több tíz ezer eurót csalt ki a nézőktől, akik egyébként túlnyomó részt fiatalkorúak. A televízió szóvivője azzal védekezett, hogy csak néhány ezer SMS érkezett az adás alatt, és szerinte a sajtó túlságosan felfújja az ügyet.


2005.05.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok