HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Érdekességek

Sokan a Facebook utolsó esélyeként tekintettek a harmadik negyedéves üzleti gyorsjelentés bemutatásának dátumára. Miután az óriási tömeghisztériával övezett, az évtized tőzsdei eseményeként beharangozott májusi részvénykibocsátás csúfos bukásba fordult, a cég rövid úton elveszítette az értéke csaknem felét, és a második negyedéves eredményekkel is csalódást okozott, a tét valóban nagy volt. Ha most nem sikerül nagyot villantani, az valószínűleg hosszú távra elveszi a befektetők kedvét az egész online üzletágtól, és megsínyli az egész internetes hirdetési piac.
A New York-i tőzsde technológiai cégeket tömörítő része, a Nasdaq indexe 12 éve nem állt ilyen jól, mint most, írta meg a Wall Street Journal.
Hiába az iTunes és az App Store népszerűsége, az Apple elsöprő sikerének motorja továbbra is az Apple Store bolthálózat. A világ 133 városában megtalálható exkluzív boltokban csak Apple-termékeket kapni, az üzlet pedig elképesztően fut, 2011-ben 16 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a hálózat. Az Apple Store egyik jellegzetessége a Genius Bar, ahol a felhasználók a géniusznak nevezett specialistáktól kérhetnek vásárlási tanácsokat, vagy segítséget az Apple-termékekkel kapcsolatos problémáikban. A Gizmodo techblog most megszerezte és közzétette azt a tankönyvet, ami alapján az Apple-géniuszokat kiképzik.
8,9 milliárd dolláros veszteséggel zárta a világ legnagyobb számítógépgyártója, a Hewlett Packard az elmúlt negyedévet, derült ki a cég pénzügyi jelentéséből.
Tulajdonképpen egész logikus lenne, hogy a tabletek piacán is az történjen, ami az okostelefonoknál történt az elmúlt pár évben. Jött az Apple, kitalálta az iPhone-t, divatot csinált belőle, aztán mindenki lemásolta, hozzátett ezt-azt, kihozta sokkal olcsóbban, tömegtermékké tette, és jól le is nyúlta a piac nagy részét. A táblagépeknél egyelőre ott tartunk, hogy van az iPad, vannak jobb-rosszabb klónok, nyomul a Samsung, az Amazon, a Microsoft, de a nagy trónfosztás csak nem akar eljönni. 24-szer annyi iPadet adtak el, mint Samsung Galaxy Tabot, a Kindle Fire-ből elment pár millió meg csak arra volt elég, hogy bebizonyítsa, van értelme a 7 hüvelykes tabletek létezésének is. És akkor jött a Google.
A hirdetők egyre kevesebbet hajlandóak fizetni az online hirdetésekért, de a Google így is bőven nyereséges. A világ vezető online keresőcége 12,21 milliárd dolláros forgalmon 2,8 milliárdos nyereséget söpört be, az utóbbi éves szinten 11 százalékos növekedést jelent. Az eredményben már a Motorola felvásárlásának hatása is látható, a felvásárolt mobilgyártó 1,25 milliárdot tett hozzá a cég forgalmához.
Az Apple töröltette a korábban bejegyzett termékeit az elektronikai berendezéseket környezetvédelmi szempontból vizsgáló hivatal, az EPEAT adatbázisából. A döntés pontos okát senki sem ismeri, mivel a cég nem fűzött hozzá kommentárt, de valószínűleg az új Macbook Pro kevésbé környezetbarát megoldásai állhatnak a dolog mögött. A San Fransiscó-i kormányhivatal válaszul bejelentették, hogy bojkottálni fogják a cég termékeit. Az elemzők szerint ennek ellenére sem lesz számottevő hatása a történteknek.
A Facebook már másodszor szavaztatta meg felhasználóit arról, hogyan változtassanak az adatbiztonsági beállításokon. A felhasználóktól most azt kérdezték meg, hogy maradjon-e a mostani megoldás, vagy jobb lesz a Facebook által javasolt új rendszer. Májusban tették fel a kérdést, egy hónap volt a szavazásra.
Mi a teendő, ha kóla ömlött a laptopra? Hogyan lehet kitisztítani a billentyűzetet? High-tech trutymóval, sűrített levegővel, hétköznapi súrolószerrel és ablaktisztítóval estünk neki számítógépeinknek.
A nagyközönség számára könnyedén elérhető lézermutatók kétszer gyorsabban tudnak adatot keresztülszállítani egy szobán, mint az USB-kábelek és a wifi routerek. Az új optikai, vezeték nélküli technológia az ígéretek szerint olcsó és könnyen telepíthető lesz. Jól jöhet kórházakban és más olyan helyeken, ahol nem lehet rádióadókat használni, mert azok zavarnák a többi berendezést.
A világ vezető olajcégei állnak a Forbes magazin múlt évről összeállított céglistájának élén: a 2000 legnagyobb cég rangsorában nyeresége alapján az amerikai Exxon Mobil az első helyezett, 41,1 milliárd dollárral.
Elektronikus levélben is el lehet küldeni a Vatikánba az egyházfőnek szóló jókívánságokat XVI. Benedek pápává választása hetedik évfordulója alkalmából.
Számos online PR-cég jelentős összegeket hajt be Kínában abból, hogy a vállalati ügyfeleiket érintő negatív tartalmakat törlik a világhálóról, és az őket kedvező színben feltüntető tartalmakat helyeznek el helyette - hívta fel a figyelmet a jelenségre a csütörtöki fogyasztók világnapja alkalmából több kínai újság is a héten.
Évek óta a csapból is az folyik, hogy az asztali számítógépeknek vége, befellegzett, lenyomják őket a notebookok, a tabletek meg az okostelefonok. 2008 karácsonya óta több hordozható pécét adnak el a világon, mint asztalit, és mára olyan szubkultúrákat is meghódított a notebook, mint a hardcore játékosoké. Megnéztük, mit tud a világ legmenőbb gémer notebookja, az Alienware M18X, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán értelme annak a kategóriának, hogy gémer notebook.
Még az idén piacra léphet saját tabletjével a Google – mondta a DisplaySearch elemzője a CNET-nek. A hírek szerint a Google-logós tablet 1280x800 pixeles kijelzővel rendelkezne, hét hüvelykes lenne. Richard Shim szerint még áprilisban megkezdődik a gyártás, első körben kétmillió darabbal indulnak.

Első Előző Következő Utolsó