HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Érdekességek > A Google nyeresége 2,8 milliárdra nőtt

t: 3272

A Google nyeresége 2,8 milliárdra nőtt

A hirdetők egyre kevesebbet hajlandóak fizetni az online hirdetésekért, de a Google így is bőven nyereséges. A világ vezető online keresőcége 12,21 milliárd dolláros forgalmon 2,8 milliárdos nyereséget söpört be, az utóbbi éves szinten 11 százalékos növekedést jelent. Az eredményben már a Motorola felvásárlásának hatása is látható, a felvásárolt mobilgyártó 1,25 milliárdot tett hozzá a cég forgalmához.

Erős volt ez a negyedév, a keresőcég éves szinten 21 százalékkal növelte a forgalmát, ha a Motorolát nem számítjuk. A számok azt mutatják, hogy még mindig a hirdetések hozzák a legtöbb bevételt a Google-nek, a nagyedévben összesen 10,96 milliárd dollárt. Ennek nagyjából a fele, 5,96 milliárd érkezett az Egyesült Államokon kívülről.

A Google kiadásai jelentős mértékben nőttek, az adatközpontok fenntartása, a kártyatranzakciók kezelése és más kiadása összesen 2,41 milliárd rúgtak, szemben az egy évvel ezelőtti 1,06 milliárddal. A társaságnak jelenleg 43,1 milliárd dollár készpénze van és 54 ezer alkalmazottja, amiből több mint húszezer a Motorola révén került a céghez.

A befektetők örültek annak, hogy a Google a vártnál több profitot termelt, és a jó hír eredményeként a részvényárfolyam majdnem 3 százalékkal nőtt csütörtökön a zárás utáni kereskedésben – derül ki a Portfolio.hu részletesebb, grafikonokkal teletűzdelt pénzügyi elemzéséből.

index

2012.07.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok