HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Ünnepi asztal

Már csak pár nap van húsvétig, ami sajnos az időjáráson egyáltalán nem látszik. A meteorológiai tavaszt meghazudtolva szakadatlanul esik a hó, hideg van, és még mindig nincs értelme elővenni a tavaszi ruháinkat.
Közeleg az egyik, legízletesebb étkekben gazdag ünnepünk, amikor is ezernyi finomság kerül az asztalra. A húsvét szinte elképzelhetetlen sonka és főtt tojás nélkül, ám hogy igazán egészséges táplálékokat fogyasszunk, érdemes megfogadnunk Aradvári-Szabolcs Mariann, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége dietetikusának tanácsait.
Nyolcféle húsvéti ételt tesztelt a Blikknél az élelmiszer-biztonsági szakértő
Közeleg a Valentin-nap! A Blikk Fitt olyan ételeket ajánl a szerelmeseknek, amelyek nemcsak egészségesek, hanem kiváló vágyfokozók is:
Amennyire szeretik a karácsonyt a háziasszonyok, annyira rettegnek is tőle: bevásárlás, sütés, főzés – alig marad idő élvezni az ünnepet.
Friss tojást szeretnél húsvétra, és természetes módszerrel festenéd be? Segítünk, hogy légy "zöld" húsvétkor is!
Lehet, hogy a pasid a sörre esküszik, de ha megkóstolja valamelyik koktélunkat, talán megváltozik a véleménye. Ha nem, akkor több jut neked!
Természetes, hogy nem egyszerű receptnek állnak neki, ez se könnyű. Ezért ajánljuk haladóknak. Vagy ahogy nálunk hívják ezt a kasztot: a fontolva haladóknak. Fontoljuk meg jól, mit főzünk karácsonyra!
Amit kínálunk: látványos leves, főétel és desszert - mindez egy-egy óra alatt. Kívánhatsz ennél többet?
Nem lehet olyan borongós reggel, amit ne tudna derűsebbé tenni egy szelet „vidámsárga" töklekvárral megkent, finom, foszlós kalács – állítja Jeles Zoltán mesterszakács, aki a szőlőskislaki Tökéletes Tökételek fesztiválról hozott receptek mellé néhány „mesteri" tippet is ad olvasóinknak. Érdemes mindegyiket kipróbálni, hiszen a sütőtök nemcsak finom és tápláló, még megfázás ellen is hatásos.
Mivel kínáljuk húsvétkor a vendégeket? Mi az, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk, ami kicsit különleges, s nemcsak ízletes, de jól is mutat a tányéron? A Blikk ehhez ad most néhány receptötletet
A kalács sem hiányozhat a húsvéti ünnepi asztalról.
Valentin napjának közelségét nem lehet nem észrevenni. Piros és rózsaszín virágok és szívek lepik el a kirakatokat, és úgy tűnik minden a szerelemről, és a szerelmesekről szól. A néhány éve „divatba jött” ünnep azonban fejtörést is okoz a szerelmeseknek: mivel lepjük meg párunkat? A piros szívecskét tartó tizedik plüssfigura már nem biztos, hogy telitalálat, a szív alakú desszert is eléggé elcsépelt ajándék.
A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is. A népi hagyományok szertint, ha újév napján fogyasztjuk, a következő esztendőben gazdagok leszünk.
A karácsony édes ünnep. Ilyenkor még az is hozzálát a sütéshez, aki egyébként nem hódol a nyalánkságoknak. Nagy úr a hagyomány - a bejgli, a gyümölcskenyér, a fatörzs, a mézeskalács íze, illata nélkül nem teljes az ünnepi hangulat.

Következő Utolsó