HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Ünnepi asztal > Finom és egyszerű falatok húsvétra

t: 3661

Finom és egyszerű falatok húsvétra

Currymártásos tojássaláta

Hozzávalók: 4 tojás, 1 kis doboz mandarinkonzerv, 2,5 dl salátaöntet, 1,5 dl joghurt, 1-2 tk. curry, só, fehér bors, 1-2 ek. fehérborecet, 10 dkg mirelit borsó, 1 cs. újhagyma, petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés: A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. A mandarint lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, a salátöntetet joghurttal, curryvel és öt-hat evőkanál mandarinlével elkeverjük. Sóval, borssal és az ecettel ízesítjük. A tojásokat hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, végül lehűtjük. A zöldborsót kevés sós vízben, 3-4 percig pároljuk, leszűrjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A tojást nyolc részre vágjuk, majd a borsóval, az újhagymával és a mandarinnal a currymártással felváltva négy pohárba rétegezzük. Petrezselyemmel díszíthetjük.

Tipp: A tojássalátához ízlés szerint felkockázott főtt sonkát is keverhetünk.

Cukkinis szendvics

Hozzávalók: 1 kisebb cukkini, 1 cs. újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, só, bors, 10 dkg füstölt felvágott, 1,5 dl tejföl, 2 ek. citromlé, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg uborka, 1-1 sárga, zöld, piros kaliforniai paprika, 1 bagett, 10 dkg sonka, kapor a díszítéshez

Elkészítés: A cukkinimártáshoz a cukkinit megtisztítjuk, megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk és vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és átnyomjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a cukkinit két percig forgatva megsütjük. Adjuk hozzá az újhagymát, a fokhagymát, és két percig pároljuk tovább. Sóval, borssal ízesítjük, kivesszük, kihűtjük. A húsos mártáshoz a felvágottat apró kockára vágjuk, a tejfölt krémesre keverjük, a felvágottat, a citromlevet és a citromhéjat hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Tipp: Pirítóssal, hasábokra vágott paprikával, esetleg egyéb friss zöldséggel kínáljuk.

Tormás, halas érmék

Hozzávalók: 20 dkg friss sajt, 1 ek. üveges torma, 3-4 ág kapor, só, bors, pár csepp citromlé, 10 dkg füstölt hal szeletelve, 12 szelet magvas kenyér vagy kétszersültérme, citromszeletek a díszítéshez

Elkészítés: A friss sajtot és a tormát összekeverjük, a kaprot megmossuk, megszárítjuk, néhány darab kivételével apróra vágjuk, és hozzákeverjük a sajtkrémhez. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A halat szétosztjuk a kétszersülteken, a krémet rányomjuk vagy kanállal rákenjük, kaporágacskákkal és citromszeletekkel díszítjük.

Tipp: Hal helyett készíthetjük füstöltsonkaszeletekkel is.

Keksztekercs túrókrémmel töltve

Hozzávalók: fél kg darált háztartási keksz, 20 dkg vaj, 15 dkg baracklekvár, 2 ek. kakaópor, 25 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 4-5 cl rum, 1 db narancs leve és héja, 1 db citrom leve és héja, alma- vagy narancslé, 20 dkg túró, 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A vajat a cukorral, a citrom és a narancs reszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral habosra keverjük. A darált kekszet tálba rakjuk, hozzáadjuk a habosított vaj felét, a kakaót, a lekvárt, a rumot és annyi narancslevet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A túrót áttörjük szitán, és a vaj másik felével jól összedolgozzuk. A keksztésztát két folpack között kb. egy centiméteresre nyújtjuk, levesszük a felső folpackot, megkenjük túrókrémmel, és feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, hűtőbe rakjuk 3-4 órára tálalás előtt. Kókuszreszelékbe forgatjuk. Szeleteljük, és friss gyümölccsel kínáljuk.

Tipp: A maradék tekercset csavarjuk vissza a fóliába, hogy ne száradjon ki.

Blikk

2008.03.21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok