HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Takarékos receptek

Aki szeret főzni, gyakran álmodik egy új, modernebb konyháról. A munkapult és a konyhabútor színén kívül fontos szempont a jó, de olcsó berendezések kiválasztása is. A sütő mindig kényes kérdés. A gáz vagy az elektromos sütő az igazi?
Elszámoltad magad a húsvéti bevásárláskor? Túl sokat főztél? A megmaradt ételt nem kell kidobnod, tippjeinkkel sokáig tárolhatod.
A lángos igen variábilis, mivel a maradék krumpli eltüntetésén túl egy rakás dolgot lehet vele - hozzá - benne enni.
Újszülöttek számára legjobb az anyatej. Hat hónapos kor után azonban el kell kezdeni a vegyes táplálást. Ha biztosan adalékanyag mentes étellel szeretnéd a kisbabádat etetni, készíts bébiételeket házilag!
A hagyma az egyik legértékesebb zöldségfélénk, ugyanekkor a legolcsóbbak egyike is. Nem csak ízesítésre használhatjuk, hanem önálló ételként is. Ehhez adunk most néhány tippet...
A legtöbb asztalon bőségesen marad főtt sonka az ünnepek után is, de már nem fogy olyan elánnal, mint néhány nappal korábban. Felejtsd el a tormás sonka-főtt tojás variációt, készíts a húsból levest, egytálételt vagy apró sörkorcsolyákat!
A Húsvéti asztal állandó, jellegzetes eledele a sonka, a tojás és a kalács. A népi hiedelem szerint, ezeknek az ételeknek a maradékait vétek volt veszendőbe hagyni, felhasználásuknak különböző mágikus erőt tulajdonítottak.
Kenyeret minden nap, szinte minden étkezéshez eszünk. Legtöbbször frissen fogyasztjuk ropogósan, lágyan. A száraz kenyérből zsemlemorzsát, néhanapján bundáskenyeret készítünk. A bundáskenyérnek – nem is sejtenénk – nagy kultusza van Franciaországban. Hihetetlen desszertek és vacsoraétkek készíthetők – ha egy kicsit továbbfejlesztjük a mi bundáskenyerünket.
Olcsó is, diétás is, de emellett mégis laktató és egyben fenséges ízeket varázsol a mindennapok családi tányérjaiba.
Sok család kényszerült lefaragni háztartási kiadásaiból. Spóroljunk a hasunkon... Érdemes ötleteket meríteni a szülők és a nagyszülők recepttárából. Ők sokkal nehezebb időket is átvészeltek.