HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Takarékos receptek > Hosszan friss marad! Így tárold a húsvétról megmaradt kaját

t: 4978

Hosszan friss marad! Így tárold a húsvétról megmaradt kaját

Húsfélék

A friss húst egy napnál tovább ne tárold a hűtőben! Amit nem használsz fel rögtön, tedd inkább a fagyasztóba. A sült comb vagy csirke fóliával letakarva két-három napig eltartható. A virsli és a sonka műanyag dobozba zárva négy napig friss marad. A szeletelt szalámi vagy a füstölt sonka két hétig is eláll. A megmaradt, de még fogyasztható húst csak akkor fedd le, ha már teljesen kihűlt, különben tárolás közben megsavanyodik.

Konzerv

Mindegy, hogy hal vagy gyümölcs, a maradék konzervet tedd egy tálba, fedd le, és állítsd a hűtőszekrénybe. Így még kb. két napig megőrzi minőségét.

Szószok

A majonézzel készült salátákat két-három napon belül el kell fogyasztani. A készen vásárolt salátaöntet kb. egy hétig marad friss.

Gomba

A nyers gombát ne becsomagolva tedd a hűtőbe! A legjobb papíron szétteregetni, hogy az egyes darabok ne érjenek egymáshoz. Ha lehet, tárold megfőzve, mert nyersen csak rövid ideig őrzi meg az aromáját. Tévhit, hogy a gombás ételek nem tarthatók el: a megfelelően elkészített fogás hűtve egy-két napig eláll.

Saláta

A zöldségfélét, különösen a salátát nem szabad légmentesen becsomagolni. Vegyél speciális, kilyuggatott, ún. lélegzőtasakot, vagy tedd a hűtő zöldséges dobozába, amely fölött üveg- vagy műanyag lap van, így a többi élelmiszertől is elválaszthatod. A már meghámozott spárga sokáig friss marad, ha nedves kendőbe tekerve tárolod.

Sütemény

Az aprósüteményt jól záródó fémdobozban tartsd! Ne tárold együtt a különféle fajtákat, mert úgy az ízek is összekeverednek.
Ha sütés közben marad egy kis friss élesztőd, azt is lefagyaszthatod - a mélyhűtőben akár három hónapig is megőrzi frissességét és minőségét. A fagyott élesztőt langyos tejbe vagy vízbe kell tenni, ha feloldódott, a szokásos módon használhatod.Bónusz felhasználási tippek

- A maradék (töltetlen) palacsintát – ha nem tettél cukrot a tésztájába - metéld keskeny, rövid csíkokra! Például ragu- és zöldséglevesbe teheted levesbetétként.
- Hogy ne menjen kárba, reszeld le a húsvétról megmaradt marcipánrudat, és keverd sütemény tésztájába - fantasztikus íze lesz!
- A megmaradt csokitojások, -nyulak, -csibék is végezhetik forró csokiként vagy sütemény tésztájában.

Pink.hu

2012.04.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok