HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Világkonyha

Most egy ínycsiklandó előételt, egy tartalmas főételt és egy igazán finom desszertet ajánlunk olvasóinknak. Ezeket a mediterrán receptötleteket a kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják!
Jamie ijesztő jelmezekbe bújt gyermekeket lát vendégül Halloween estéjén, akik alig várják a szomszédolást.
Nem tudni, hogy az almafajták vagy az almás sütemények száma nagyobb-e a világon. Egy biztos: csak almatortából több tucatot ismerünk. Íme, egy kis kóstoló a klasszikusokból.
Az utóbbi öt évben egyre több étteremben kínálnak szusit, és a partiknak, fogadásoknak is kedvelt apró fogása lett ez a nagy nemzetközi karriert befutott japán étel, amelynek számos fajtája létezik.
Az olaszok tudnak élni, szeretnek enni, inni. Ez az életöröm jellemzi a konyhájukat is. A könnyű olaszos fogásokat nyári vacsorákhoz ajánljuk. Gyorsak, egyszerűek, egotikusak és mindenki kedvencei. Mint a pizza például...
Akár volt szerencséje eljutni Thaiföldre, akár nem, a Távol-Kelet ízeit itthon is az asztalra varázsolhatja. A legtöbb hozzávaló bárhol beszerezhető.
Kéklő tenger, aranyló napsütés és csodálatos mediterrán ízek. Ezen a héten Görögország jellegzetes ételeivel lepünk meg, hogy kedvenc fogásaidat te is könnyedén elkészíthesd.
A csodálatos Toszkána lankás dombjait több ezer éve művelik. Olajligetek, gabona- és napraforgómezők tarkítják a tájat, a városkák házainak ablakából sosem hiányozhat a bazsalikom és a rozmaring. A természet bőkezű a világnak ezen a pontján, és mindazt, amit ad, a toszkán ember örömmel és alázattal elfogadja. Egyszerűen és egyszerűt: ebben áll a toszkán konyha titka.
A bécsi szelet és a tányérhús Ausztriában épp-úgy nemzeti ügy, mint nálunk a gulyás.
Pálinkával és finom étellel kényezteti a vándort Kelet Svájca. Így is nevezik Erdélyt, a Havasalja vidékét, ahol a zord hegyek között szeretettel fogadják az ide érkezőket a helybéliek.
Ételkultúra területén van mit tanulnunk a kínaiaktól. Ezt persze fejcsóválva olvassa az, aki hetente legalább kétszer eszik meglehetősen jellegtelen édes-savanyú csirkét vagy olajban tocsogó, langyosra hűlt pirított tésztát valamelyik kínai kifőzdében…
Ha külföldön járunk, szívesen kóstoljuk meg a helyi specialitásokat. Hazatérve pedig vágyakozva gondolunk vissza az egzotikus ételekre. Ám ennek vége, hiszen már itthon is beszerezhető minden hozzávaló, így nincs akadálya, hogy elkészítsük a különleges fogásokat.
Sokan szeretik az egzotikus ételeket, egyre több kínai, indiai, japán étterem nyílik nálunk is. De ezeket a különleges, pikáns ízeket mi magunk is könnyen az asztalra varázsolhatjuk.
Néhány kínai receptet mutatok be, melyet otthon is el tudunk készíteni - az eredeti kínai alapanyagokat beszerezheted már nálunk is.
A japánok a gasztronómiát mindig is egyfajta művészeti ágként tartották számon. Ételeikben a választékos egyszerűség, a harmónia és a rend egyesül. A japán fogások esetében elsődleges szempontnak számít a színek és a formák összhangja, hiszen maga a látvány az első benyomásunk az ételről, az ízlelés csak ezután következik.

Következő Utolsó