HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Érdekességek

A Microsoft hamarosan szakít azzal a több évtizedes hagyománnyal, hogy nagy csomagokban, háromévente frissíti az Office programot. Ehelyett a jövőben hetente jönnek majd a kisebb-nagyobb frissítések.
Most a Samsung aratott győzelmet az Apple-lel szemben a szabadalmi harcokban, aminek az lehet az eredménye, hogy az Apple nem értékesítheti majd az Egyesült Államokban egyes okostelefonjait és táblagépeit - írja a The Wall Street Journal. Az Apple bevételeire mérsékelt hatással lehet csak a tilalom, hiszen a régebbi készülékeket érinti és azoknak is csak az amerikai forgalmazását. Viszont tény, hogy nem jött jókor a cégnek a döntés, hiszen egyébként is a növekedés lassulásával, az erős iparági versennyel küzd.
Jehuda Vejnstejn, Izrael főállamügyésze szerint jogilag megengedett a gyanús turisták emailfiókjának átvizsgálása a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren és beutazásuk megtagadása, ha ezt nem engedélyezik.
A Goolge az sms-hez hasonló, de ingyenes üzenetek küldözgetésére specializált Whatsapp okostelefonos alkalmazás, illetve a mögötte álló cég, a Whatsapp Inc. felvásárlásával próbálkozik, tudta meg a Digital Trends belső céges forrásokból.
Hétkor felkelsz, délután fél ötig ülsz a gép előtt, aztán bedobsz egy instant levest, megnézel pár epizódot a Szökésből, és másnap kezdődik az egész elölről - így jellemzi a kínai katonai hekkerek életét az a vírusíró specialista, akinek a blogjára a Los Angeles Times oknyomozói bukkantak rá.
Lesajnált eszközből rövid idő alatt sikertermékké vált az eredetileg csak online használható Chromebook. Az USA-ban elárasztotta az iskolákat, és stabilan nő a részesedése.
Káros tartalmú szoftver terjed az interneten! - rémisztget a BRFK közleménye, majd rögtön meg is nyugtatja az állampolgárokat, hogy a Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya eljárást indított a „Ransomware elnevezésű vírussal kapcsolatban".
A hetvenes évek amerikai sorozatából ismert hatmillió dolláros csodaember ma már jóval olcsóbban megépíthető: brit robottechnológusok egymillió dollárból képesek voltak megépíteni egy, az emberéhez hasonló, mesterséges végtagokkal és érzékszervekkel rendelkező robotot.
A saját rekordjait megdöntötte, és szédítő összeget tett zsebre, de a tőzsdei elemzőknek mégis csalódást okozott az Apple a frissen közzétett 2012 utolsó negyedévéről szóló pénzügyi jelentésével.
Alig egy évvel azután, hogy a fejlesztési tárca bejelentette, szakít a Microsofttal, és a teljes magyar köz- és felsőoktatást átállítja az ingyenesen elérhető, nyílt forrású szoftverekre, a kormány ismét a közös jövőt tervezi az amerikai céggel. Szijjártó Péter olyan nagy közös üzleteket felcsillantó stratégiai szerződést írt alá, amely hosszú időre bebetonozhatja a Microsoft dominanciáját az iskolákban, és legfeljebb alvállalkozói szerepkört enged majd a hazai informatikai vállalkozásoknak. A Microsoft drága pr-húzásokkal fordított, Orbán Viktort pedig az MS digitális otthon program kápráztatta el.
Öt évig éltek a netbookok, az Acer és az Asus is leállítja a gyártásukat január 1-től. Nem is olyan régen még a laptopok jövőjének kiáltották ki a netbookokat, de soha nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A gazdasági helyzet, a tabletek és ultrabookok megjelenése és a Windows árazása ölte meg a kategóriát.
Kedden nyolcvanéves korában elhunyt Kovács Győző informatikus, az első magyar számítógép egyik építője. Kovács Győző 1933-ban, Szekszárdon született. Származása miatt először nem vették fel az egyetemre, ezért egy évig munkásként dolgozott. 1957-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán, majd az egyetem után az MTA Kibernetikai Kutatócsoportjához került, ahol Dömölki Bálint mellett nagy szerepe volt az első magyar számítógép, az M-3 létrehozásában.
Az Apple és a Google – illetve az utóbbinak főleg a partnerei, a HTC és a Samsung – rendszeresen bíróságra járnak szabadalomsértési ügyekben, de időnként példamutató összefogásra is képesek. A két kaliforniai cég közösen tett több mint 500 millió dolláros ajánlatot a csődbe ment Eastman Kodak bizonyos szabadalmaira – írja a Bloomberg hírügynökség.
Nagyjából egy hónappal ezelőtt megjelent egy eladó az eBayen az Apple felújított termékeit árulva. A Refurbished Outlet nevű bolt gondosan elrejtette a céginformációt a felhasználók elől, de 99,7 százalékban pozitív visszajelzéseket kapott a vásárlóktól.
A világ leggyorsabb szuperszámítógépe címért folyó vetélkedés legutóbbi nyertese az amerikai Titan, amelynek rekordteljesítménye 17,59 petaflops.

Következő Utolsó