HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Érdekességek > Megszállja az Ebayt az Apple?

t: 4326

Megszállja az Ebayt az Apple?

Nagyjából egy hónappal ezelőtt megjelent egy eladó az eBayen az Apple felújított termékeit árulva. A Refurbished Outlet nevű bolt gondosan elrejtette a céginformációt a felhasználók elől, de 99,7 százalékban pozitív visszajelzéseket kapott a vásárlóktól.

A 9to5 Mac szerint valójában az Apple nyitotta a boltot az aukciós oldalon, de ezt sem az Apple, sem az eBay nem erősítette meg nekik. Azért kezdtek el gyanakodni, mert nagyon sok a hasonlóság az eBayes bolt és az Apple saját, felújított termékeket árusító boltja között.

Az egyik ilyen hasonlóság, hogy a két üzletben ugyanazok a szolgáltatások járnak a termékek mellé. A vásárlók egyéves garanciát kapnak, a termékeket újszerű állapotban kapják, az iPadek és iPodok új akkumulátort kapnak, az eredeti operációs rendszer van a termékeken, az Apple garantálja a termékek minőségét. Ezen kívül még az árak is ugyanazok, mint az Apple saját boltjában a felújított termékekre.

Érdekes azonban, hogy az eBayen csak néhány államban kell kereskedelmi adót fizetni a termékek után, az Apple hivatalos boltjában azonban minden államban kell fizetni. Ez azért furcsa, mert ha valóban az Apple működtetné az eBayen a boltot, akkor minden államban ki kellene fizettetnie a kereskedelmi adót a vásárlókkal, hiszen minden államban van hagyományos üzlete. Az adófizetés alól csak azok az online boltok kapnak kivételt, amelyeknek nincs hagyományos boltjuk. Az Apple egyelőre nem válaszolt a kérdésre, hogy valóban az övék-e a bolt.

index

2012.11.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok