HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > IT > Érdekességek > Összefog az Apple és a Google

t: 4341

Összefog az Apple és a Google

Az Apple és a Google – illetve az utóbbinak főleg a partnerei, a HTC és a Samsung – rendszeresen bíróságra járnak szabadalomsértési ügyekben, de időnként példamutató összefogásra is képesek. A két kaliforniai cég közösen tett több mint 500 millió dolláros ajánlatot a csődbe ment Eastman Kodak bizonyos szabadalmaira – írja a Bloomberg hírügynökség.

Valószínűtlennek tűnhet az ilyen összefogás, pedig ez meglehetősen gyakori, és éppen az a célja, hogy megelőzze a fölösleges pereskedést. Elvégre fejlesztőcégekről van szó, amelyeknek főleg mérnököknek kellene munkát adniuk, nem jogászoknak. Idén egyébként már alakult egy hasonló partnerszövetség, az Apple, Microsoft, és a RIM vette meg 4,5 milliárd dollárért a szintén becsődölt Nortel Networks több mint hatezer szabadalmát.

Mindemellett a közös licitálással az egy cégre vetített költség is alacsonyabb. Eredetileg két különálló csoport próbálta megszerezni a Kodak szabdalmait: az Apple által vezetett tömörülésnek a Microsoft és az Intellectual Ventures volt a tagja, míg a Google a szabadalmakat gyűjtő RPX nevű céggel és ázsiai telefongyártókkal szövetkezett.

A gondot az jelentette, hogy külön-külön mindkét csoport 500 millió dollárnál kevesebbet ajánlott a Kodaknak, márpedig az legalább félmilliárdot akart kaszálni az eladáson. A cégnek minden fillérre szüksége van ahhoz, hogy kifizesse adósságait, és le tudja zárni a csődeljárást.

index

2012.12.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok