HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Érdekességek > Jubileumi Saab modellek a 60. Születésnap tiszteletére

t: 2402

Jubileumi Saab modellek a 60. Születésnap tiszteletére

A repülőgépgyártóként ismert Saab az egész világot meglepte, mikor 1947. júniusában bemutatta első sorozatgyártású gépkocsija, a Saab 92 prototípusát. Az autó áramvonalas karosszériájával, egyedi kialakításával és elsőkerék-meghajtásával merészen eltért a kor design-elvárásaitól, ezzel megalapozva azt az önálló, innovatív gondolkodásmódot, mely azóta is jellemzi a Saab márkát.

A Saab 9-3-as és 9-5-ös jubileumi modelljei 2007. januárjában mutatkoznak be, a márka 60. születésnapja tiszteletére különleges felszereltséggel. A dízelmotoros évfordulós modellek ára motortuningot – kivéve a modellpaletta csúcsát képező Aero esetében - és egyedi design elemeket is magában foglal.

A Saab 9-5 Vector és Aero modellek egyedi jégkék metál fényezést és különleges, ötküllős 17 colos kerekeket kaptak, ami a SportCombik esetében opcionális matt króm tetősínnel egészül ki. Ha a vevő úgy kívánja, külön díjazás nélkül választhat az aktuális modellév 6 másik metálfényezése közül.

A jubileumi 9-5-ös modellek beltere bőr sportüléseket tartalmaz dombornyomott Saab logóval a háttámla felső részén. Minden ülést kék, vagy szürke bőrbetét díszít – a fényezés színétől függően -, valamint vastag fekete, vagy szürke varrás, mely az ajtók kartámaszán is megjelenik.

A műszerfal és az ajtóberakások sötét diófa és tektit-hatású, illetve színezett fémhatású elemekkel készülnek, ami króm szellőzőkapcsolókkal egészül ki. A 9-5 SportCombi csomagtér-padlójában található ezenfelül egy repülőgép formájú fogantyú, mely a 9-3-ból lehet ismerős. A pontot az i-re a szériafelszereltség részeként kínált kék, vagy szürke szegélyezésű fekete szövetszőnyeg-garnitúra teszi fel.

A 9-3-as Vector és Aero modellek jubileumi csomagja hasonló elemeket tartalmaz, beleértve persze a motortuninggal kapcsolatos ajánlatot is. Vector felszereltségű Sport Sedan vagy Convertible esetén az egyedi jubileumi felnik és a jégkék metál (vagy egyéb választható) színű fényezés színre fényezett ajtókilincsekkel és a csomagtérfedélen elhelyezett spoilerrel egészül ki. A jubileumi Convertible kibővült vászontető-választéka a kék és a fekete mellett homokszínt is tartalmaz.

A jubileumi 9-3-asok belterében a szürke szín dominál. Az egyedi, fekete bőr sportüléseket dombornyomott Saab logo, kontrasztos szürke bőrbetétek és vastag szürke varrás díszíti. A váltómű borítása és az ajtóberakások sötét diófa, illetve matt króm felületűek, a kartámaszokon ugyancsak megtalálható az ülések vastag díszvarrása. A szövetszőnyeg-garnitúra szegélye itt szürke színt kapott.

A 9-3-as és 9-5-ös Linear modellek jubileumi csomagja jégkék metál fényezést és különleges jubileumi felnit kínál jutányos áron. A Linear felszereltségű 9-5-ösökhöz króm szellőzőkapcsoló is tartozik, a SportCombihoz pedig opcionális matt króm tetősín, illetve repülőgép formájú fogantyú a csomagtér padlózatán.

A 60. születésnap alkalmából bemutatott 2007-es jubileumi modellpaletta csak az első lépés; a Saab további kampányokat tervez skandináv gyökerei, repülőgépes múltja, illetve az innovatív gondolkodásmód jegyében.

nice

2007.01.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok