HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Ünnepi asztal > Húsvéti lakomát készítünk

t: 3491

Húsvéti lakomát készítünk

Locsolókínáló sósak

Tejfölös-zöldfűszeres leves füstölt pisztrángfilével

Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg Rama margarin, 5 dkg liszt, 1 liter Knorr Zöldségleves kockából készített alaplé, 20 dkg Zöldfűszeres Rama Créme Bonjour, 1-1 csokor kapor, petrezselyem és metélőhagyma, ízlés szerint só, őrölt bors, szerecsendió, 2 db paradicsom, 5 dkg füstölt pisztrángfilé, egy kis fűszernövénylevél a díszítéshez

A Rama margarint az edényben felolvasztjuk, a lisztet rászórva elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve a levessel felöntjük, és 10 percig főzzük. Hagyjuk, hogy a leves egy kicsit kihűljön, majd hozzáadjuk a Zöldfűszeres Rama Créme Bonjour-t, amelyet egy botmixerrel szép krémesre keverünk.
Megmossuk a kaprot, petrezselymet és a metélőhagymát, és megszárítjuk, majd finomra aprítjuk őket, és a levesbe belekeverjük. A levest sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.
A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk, belsejét kivágjuk, és a gyümölcshúst finomra vágjuk. Majd a füstölt pisztrángfilét kis darabokra szeljük. A levest a csészékbe töltjük és az apróra vágott paradicsommal, a füstölt pisztrángfilével tálaljuk.

Tipp: amennyiben több személyre szeretnéd elkészíteni a receptet, akkor a hozzávalók mennyiségének megduplázásával 8 személyes vacsorát is készíthetsz. Füstölt lazaccal is készíthető a recept.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

Túrókrémes roló

Hozzávalók 4 személyre: 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélőhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, fél csokor kapor, 20 dkg Zöldfűszeres Rama Créme Bonjour, 20 dkg sovány túró, ízlés szerint só, őrölt bors, 1 csomag leveles tészta (fagyasztva kapható), 4-5 evőkanál Bertolli Olívaolaj, díszítéshez fekete és fehér szezámmag

A fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A metélőhagymát kis karikára vágjuk. A petrezselymet és a kaprot megmossuk, megszárítjuk és apróra felvágjuk. A Zöldfűszeres Rama Créme Bonjour-t a túróval, a fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel, kaporral összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát kinyújtjuk és egy kis vízzel megspricceljük. Kb. 10 cm hosszú téglalapokat vágunk ki belőle. A kivágott tésztadarabokra kb. egy púpozott evőkanálnyit teszünk az elkészített töltelékből. Majd mindenegyes téglalapot az ujjainkkal felgörgetünk és a végeket finoman behajtjuk. Felmelegítjük az olajat a serpenyőben, és közepes tűzön a kis rolókat arany színűre sütjük. (Vigyázat gyorsan sül!) Amint a serpenyőből kivesszük, a rolókat meghintjük szezámmaggal.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Fűszeres túrókrém

Hozzávalók 4 személyre: 2 db szardínia konzervből, 15 db kimagozott fekete és zöld olívabogyó, 1 db hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál kapribogyó, 15 dkg tejszín, 20 dkg Paprikás Rama Créme Bonjour, ízlés szerint csemege paprika és só, 16 szelet pirítós vagy bagette, a díszítéshez kapribogyó és petrezselyem

A szardíniát és az olajbogyókat finomra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és szintén finomra aprítjuk. A szardíniát, olajbogyót, hagymát, fokhagymát, kapribogyót, a tejszínnel és a Paprikás Rama Créme Bonjour-ral alaposan elkeverjük. Csemege paprikával és sóval ízlés szerint a krémet ízesítjük. A pirított kenyere vagy bagettet az elkészített fűszeres túrókrémmel megkenjük. Kapribogyóval és petrezselyemlevéllel díszítjük.

Legényfogó édességek

Málnás sütemény Rama Krémalappal

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg liszt, 5 dkg Rama margarin, 1 csipet só, 1 tojás sárgája
Hozzávalók a töltelékhez: 2 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom, 1 doboz Krémalap (20 dkg), 3 tojás fehérje, 10 dkg málna, 3 dkg mandulareszelék
A díszítéshez: 1 evőkanál porcukor
A sütőforma kikenéséhez: Rama margarin
A málnasodóhoz: 25 dkg málna, 1 evőkanál citromlé, 2-3 evőkanál porcukor, mentalevél és málnaszemek a díszítéshez.

A tésztához valókat összedolgozzuk, és 1 órára a tésztát hűvös helyre tesszük. Egy tortaformát kikenünk Rama margarinnal. A tésztát egy liszttel vékonyan meghintett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tortaformát. A tésztát villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben (elektromos tűzhely esetén: 175 fokon, gáztűzhely estében: 2. fokozaton) kb. 10 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. A citrom húsát felszeletelve a Rama Krémalappal összeturmixoljuk, amíg egy homogén krémet nem kapunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az előkészített 10 dkg málnával és a Rama krémalapból készített krémmel az egészet összekeverjük.(Óvatosan kell összekeverni, hogy a málnaszemek ne sérüljenek meg!) Az elősütött tészta tetejére ráöntjük az előbb elkészített masszát, a tetejét elsimítjuk és megszórjuk a mandulareszelékkel. Majd a korábbival azonos hőmérsékleten kb. 40-45 percig tovább sütjük. Kb. 30 perc sütés után a torta tetejét letakarva sütjük tovább, azért, hogy ne barnuljon meg nagyon a teteje. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni, majd egy tortatartóra kitesszük és meghintjük porcukorral a süteményt.
A málnasodóhoz előkészítjük a málnát, amelyet összeturmixolunk, és egy hálón átnyomkodjuk, hogy a magokat kinyerjük a málnapüréből. Majd citromlével és porcukorral ízesítjük.
A tortát a málnasodóval, egész szemű málnával és mentalevéllel szervírozzuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra.

Krémes flammerie málnával

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg málna, 1 csomag Rama Krémalap (20 dkg), 20 dkg natúr édes joghurt, 1 rúd vanília, 7,5 dkg cukor, 3 citrom leve, 6 csomag fehér zselatin, 2, 5 dl tejszín

Átválogatjuk a málnaszemeket, és megmossuk, vagy a fagyasztott málnát felolvasztjuk. A Rama Krémalapot a joghurttal simára keverjük. A reszelt vaníliát, 5 dkg cukorral és a 2 citrom kifacsart levével a krémalapos-joghurtos masszához keverjük. A zselatint a csomagolásán található utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük és a krémalapos masszához hozzákeverjük. A következő lépésben a kemény habbá vert tejszínt, és 15 dkg málnát hozzáadunk az egész masszához. Majd a masszát kihűtött pudingformákba öntjük és 2-3 órát hűtjük, amíg a krém megszilárdul. Közben a maradék málnát összeturmixoljuk és a maradék cukorral, citromlével ízesítjük. Amikor a masszánk megszilárdult, tányérra tesszük, és óvatosan levesszük róla a pudingformát. Meglocsoljuk az elkészített málnaöntettel, és egész málnaszemekkel, mentalevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 30 perc.

Narancsos krém

Hozzávalók 4 személyre: 6 csomag fehér zselatin, 3 db narancs, 2 evőkanál narancslikőr, 1 db vaníliarúd, 4 dl tejszínhab, 2 evőkanál cukor, 1 doboz Rama Krémalap, 20 dkg földieper, mentalevél, fehér és barna csokoládédarabok a díszítéshez.

Két csomagból az elkészítési utasításnak megfelelően zselatint készítünk. Egy narancs levét kipréseljük. A kapott kb.100 ml narancslevet először a narancslikőrrel, majd a két csomagból készített zselatinnal összekeverjük. A négy előhűtött formába beletöltjük az előbb elkészített narancskrémet, majd visszatesszük a formákat a hűtőbe. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A vanília rudat és a tejszínt egy edénybe töltjük és hozzáadjuk a cukrot. Forró gőz fölött kb. 5 percig kevergetve főzzük. Eltávolítjuk a vanília rudat és a Rama Krémalapot azonnal a meleg krémhez keverjük. Majd a maradék 4 csomagból készített zselatint is a krémhez hozzáadjuk, és az egészet kicsit hűlni hagyjuk, és csak ezután, de még folyékony állapotban a már megszilárdult narancském-rétegre öntjük. Kb. 3 órát hűtjük, amíg az egész megszilárdul. A maradék narancsot, a megmosott földiepret felszeleteljük. A kész megszilárdult krémet kivesszük a hűtőből, és a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen kijöjjön a formából a krém. A tányért a narancs és földieper szeletekkel díszítjük. A krémet csokoládé darabokkal és mentalevéllel szervírozzuk.

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hűtési idő: kb. 4 óra

(forrás: www.origo.hu/noilapozo)


2006.04.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Tejfölös-zöldfűszeres leves füstölt pisztrángfilével
Tejfölös-zöldfűszeres leves füstölt pisztrángfilével
Túrókrémes roló
Túrókrémes roló
Fűszeres túrókrém
Fűszeres túrókrém
Málnás sütemény Rama Krémalappal
Málnás sütemény Rama Krémalappal
Krémes flammerie málnával
Krémes flammerie málnával
Narancsos krém
Narancsos krém

Legfrissebb magazinok