HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Ünnepi asztal > Fortélyok fánkokhoz

t: 2685

Fortélyok fánkokhoz

• Könnyebb lesz a fánk, ha a tojássárgáját egyenként adjuk a liszthez, és egy habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverünk.

• Minden, amit a fánk elkészítéséhez használunk, szobahőmérsékletűnek kell lennie.

• A megkelt fánktésztát nyújtani kell, de nem úgy, mint a gyúrt tésztákat, hanem a sodrófával alig érintve, éppen csak simítva, nem lapítva.

• A tésztát a pogácsaszaggatónál nagyobb, lisztezett kiszúróval vagy egyszerűen üvegpohárral kell kiszaggatni.

• Bőséges mennyiségű olajat kell felforrósítani, és egy kis tésztadarabka kisütésével ellenőrizni a hőfokát.

• A sütést mindig a legelőször kiszaggatott fánkdarabokkal kezdjük, mert azoknak volt a legtöbb idejük megkelni.

• A forró olajban mindig a megkelt fánk felső része kerüljön alulra, mert így sütés közben a másik fele is tovább tud kelni, és könnyebb lesz a tészta.

• Ha túl forró az olaj, a tészta hamar megpirul, de a belseje nem sül át rendesen, nem marad ideje a növekedésre, így nem lesz szalagos.

• Ha túl hamar felfúvódik a fánk egyik fele, akkor üreges lesz a belseje, és amikor kiszedjük az olajból, összeesik. Ilyenkor inkább hamarabb vegyük le a fedőt, és ne hagyjuk a tésztát túlságosan megdagadni.

(forrás: www.noklapja.hu)

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Kapcsolódó cikk:


Mitől lesz szalagos a fánk?


Linkajánló:


Farsangi fánkok és rétesek gyűjteménye


 


 


2006.01.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok