
                Hozzávalók:
25 dkg máj (marha vagy disznó) 
tej 
3 szelet bacon szalonna
1  nagy hagyma 
2-3  gerezd  zúzott  fokhagyma  
1 szép zöldpaprika vagy egy nagy paprika fele 
2 szál zeller 
2-3 friss paradicsom 
1 teáskanál édesnemes pirospaprika 
teáskanál bors (ízlés szerint) 
teáskanál só (ízlés szerint) 
Tipp: lehet hozzá adni egy nagyon kevés erős paprikát is, aki szereti erősebben
Elkészítése: 
A májat megmossuk. Papír vékonyra fel szeleteljük. Áztassuk be egy pár órára annyi tejbe, hogy ellepje. 
Bacon szalonnát nagyon apróra aprítsunk fel.  A hagymát, fokhagymát  lassan dinszteljük a szalonnán. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt  zöldpaprikát és a zellert (zeller el maradhat!) és bejezzük a dinsztelést. 
A májról leszűrjük a tejet és ebbe a zöldséges keverékbe magasabb hőfokon nagyon gyorsan átsütjük: csak annyira, hogy elveszítse a színét és a fűszereket (de nem a sót) hozzá vegyítjük. 
A paradicsomról lehúzzuk a héját (de nem kötelező): feldaraboljuk, de előzőleg kinyomjuk a vizes levét. Feldaraboljuk. 
Hozzávegyítjük ehhez a májas sülthöz, átsütjük  egy pár percig, hogy a paradicsom  elforrja a levét a májjal.  Csak most sózzuk meg. 
Sóba-vízbe fött krumplival tálaljuk,  lehet valamilyen párolt zöldséget is szervírozni hozzá, aki ezt szereti.
A receptet beküldte Elizabeth Raj, Kingston, Ontario, Canada 
Köszönjük!
Jó étvágyat!