HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Ízvilág > Görög ételelek kivállósága a musszaka

t: 3000

Görög ételelek kivállósága a musszaka

Hozzávalók:
50dkg padlizsán
50 dkg darált hús (birka, marha)
20 dkg krumpli
150 dkg reszelt sajt
2 kicsi hagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg hámozott és kockára vágott paradicsom
1-2 pohár fehérbor
2 db babérlevél
2 kávéskanál majoránna
Só, bors
2 evõkanál liszt Hozzávalók a besamelhez:
3 tojás sárgája
Kevés liszt
2 dl joghurt
Reszelt sajt
Elkészítés: A padlizsánokat felszeleteljük, megmossuk és besózzuk, ezt követõen puhulni hagyjuk. A krumplit is felszeleteljük, ezt is megsózzuk egy leheletnyit. Majd ha a zöldségek eleget puhultak, lemossuk róluk a sót, megtörölgetjük, és forró olajban kisütjük. Darált hús elkészítése: a hagymát felaprózzuk, olajban megpirítjuk hozzáadjuk a darált húst és a szétnyomott fokhagymát. H a megpirult megszórjuk a 2 evõkanál, lisztel, majoránnával, sózzuk -borsozzuk, majd ráöntjük a paradicsomot és a bort. Addig fõzzük, amíg sûrû lesz. A padlizsánszeleteket, a burgonya szeleteket illetve a darált húst rétegesen elhelyezzük egy tûzálló tálban, ráöntjük a besamel mártást és kisütjük
Besamel: a lisztet margarinon vagy olajon megpirítjuk, levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a joghurtot kavarás mellett, majd ezt követõen felforraljuk. Hagyjuk kihûlni és hozzáadjuk a tojás sárgáját és a reszelt sajtot, majd ezt a mártást a végén a musszaka tetejére öntjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

nice

2005.11.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok