HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Világkonyha > Töltött paprika és paradicsom

t: 2193

Töltött paprika és paradicsom

Ennek köszönhetően a déli vidékeken számos ínycsiklandozó töltött zöldségkombináció született.

Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg hosszú szemű rizs, 2,5 dl húsleves, 2-2 közepes sárga és zöld húsú paprika, 4 nagy paradicsom, 2 tojás, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 70 dkg darált marhahús, frissen őrölt bors, 1 evőkanál pirospaprika (édes-nemes), 50 dkg felaprított konzervparadicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1/8 l száraz fehérbor

Elkészítési idő: 1 óra
Tápérték: 585 kcal, 46 g fehérje, 31 g zsír, 24 g szénhidrát

Pároljuk üvegesre a megtisztított és apró kockára vágott hagymát és fokhagymát a felforrósított olajban. Adjuk hozzá a rizst is, majd pirítsuk rövid ideig. Öntsük fel a húslevessel, és főzzük lefedve kb. 15-20 percig. Keverjük a főtt rizst, a tojásokat és a petrezselymet a darált húshoz, és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.

A paradicsomokból kivájt darabokat rakjuk egy tűzálló tálba, keverjük hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát és a bort, majd fűszerezzük sóval és borssal. Rakjuk a tálba a paprikákat. Hagyjunk köztük helyet a paradicsomoknak, fedjük le a tálat, és pároljuk a paprikákat a sütőben. Tegyük a paradicsomokat az elősütött paprikák közé, fedjük le újra a zöldségeket, és pároljuk őket készre.

Fortélyok

- Bár ma már egész évben vásárolhatunk paprikát és paradicsomot, ez az étel mégis nyár végén a legízletesebb, amikor napérlelte zöldségekből készülhet. Ebben az időszakban a paradicsomszószt is inkább frissen készítsük el.
- Mielőtt a húsos keeréket a paprikába, paradicsomba töltjük, sózzuk meg belülről enyhén, ezután tegyük rájuk a zöldségek levágott tetejét. (forrás: www.holgyvilag.hu)



2005.09.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
1. A rizs előfőzése 
Keverjük a rizst az üvegesre párolt hagymához és fokhagymához, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a húslevessel. Főzzük fedő alatt alacsony fokozaton félig puhára.
1. A rizs előfőzése Keverjük a rizst az üvegesre párolt hagymához és fokhagymához, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a húslevessel. Főzzük fedő alatt alacsony fokozaton félig puhára.
2. A paprika felvágása 
Vágjuk le a paprika tetejét, majd kisebb zöldségvágó kés segítségével szedjük ki belőle a magokat és az ereket. Öblítsük le hideg, folyó víz alatt, hogy ne maradjanak magok a paprikában.
2. A paprika felvágása Vágjuk le a paprika tetejét, majd kisebb zöldségvágó kés segítségével szedjük ki belőle a magokat és az ereket. Öblítsük le hideg, folyó víz alatt, hogy ne maradjanak magok a paprikában.
3. A paradicsom előkészítése
Vágjuk le a paradicsomok felső harmadát, ez lesz a kalap. Vájjuk ki óvatosan a paradicsom belsejét teáskanállal, majd tegyük félre. Fűszerezzük sóval és borssal a paprikával együtt.
3. A paradicsom előkészítése Vágjuk le a paradicsomok felső harmadát, ez lesz a kalap. Vájjuk ki óvatosan a paradicsom belsejét teáskanállal, majd tegyük félre. Fűszerezzük sóval és borssal a paprikával együtt.
4. A zöldségek megtöltése
Rakjuk a húsos tölteléket a kivájt zöldségekbe úgy, hogy a töltelék púpozott legyen a paprikában és a paradicsomban is. Nyomjuk rá a zöldségkalapokat.
4. A zöldségek megtöltése Rakjuk a húsos tölteléket a kivájt zöldségekbe úgy, hogy a töltelék púpozott legyen a paprikában és a paradicsomban is. Nyomjuk rá a zöldségkalapokat.
Töltött paprika és paradicsom
Töltött paprika és paradicsom

Legfrissebb magazinok