HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Világkonyha > Varázsolja Itália konyháját az asztalára! - Változatosan - A tészták hazájában zöldségekkel és gyümölcsökkel is ízesítenek

t: 2074

Varázsolja Itália konyháját az asztalára! - Változatosan - A tészták hazájában zöldségekkel és gyümölcsökkel is ízesítenek

Frizsiderjük is teljesen mást rejt, mint egy átlagos magyar családé. A tenger szinte minden gyümölcse, saláták, paradicsom, különböző sajtok, sovány felvágottak és az elmaradhatatlan olívabogyó is megtalálható. Minden ételt kizárólag extra szűz olívaolajjal készítenek. Egészséges fogások jellemzik az itáliai konyhát. Asztalukról sosem hiányozhat a bor és a kenyér. Leveseket általában csak az északi területeken esznek. Ami a magyarok számára meglepő: a vastag tésztás, zsíros falatokkal dúsított pizzákat nem ők találták ki. Az igazi olasz pizza: tésztája vékony és ropogós, eredeti paradicsomöntettel megkenve, sonkával, halfélékkel, parmezánnal ízesítve. Az olaszok nemzeti étele a tészta, azaz a pasta. Ennek fogyasztása szigorú szabályokhoz kötött. Bármennyire is hihetetlen, lehetséges a spagettiszálakat villával anélkül a szájba juttatni, hogy magunkat vagy szomszédunkat összefröcskölnénk.

Lasagne spenóttal, tökmaggal megszórva

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lasagne tésztalap, 15 dkg tökmag, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zellerszár, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg spenót, 20 dkg gomba, 4 dkg vaj, 3 dkg Graham-liszt, 5 dl tej, 20 dkg reszelt gorgonzola (olasz márványsajt), 2 ek. olaj

Előkészítés: A tésztalapokat megfőzzük, a tökmagot, a paradicsomot és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, a gombát kis kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a lisztet, és felöntjük a tejjel. Beleszórjuk a sajtot, sót, borsot.
1. Felforrósítunk 1 ek. olajat, és megpirítjuk benne a zellert. Olajban megpirítjuk a gombát.
2. Hozzáadjuk a spenótot, és kevergetve addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ízesítjük.
3. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tál aljára sajtos szószt öntünk, rá lasagnelapokat rakunk, paradicsomkarikákat, zellert, szószt, gombás spenótot rétegzünk. Megszórjuk tökmaggal, és 45–50 percig sütjük.

1 adag ára: kb. 380 Ft
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Spagetti paradicsomos-diós mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, 2 szál bazsalikom, 50 dkg spagetti, 2 ek. olaj, 2 ek. sűrített paradicsom, 10 dkg durvára vágott dió,

Elkészítés:
1. A tésztát bő, sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
2. Nagy serpenyőben a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, és kevergetve felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A forró mártásba beletesszük a tésztát, összeforgatjuk, majd dióval és bazsalikommal megszórva tálaljuk.

1 adag ára: kb. 200 Ft
Elkészítési idő: kb. 30 perc

Mascarponés piskóta

Hozzávalók 4 személyre: 1 adag darált kávé, 4 tojássárgája, 15 dkg cukor, 30 dkg mascarpone sajt, 12 babapiskóta, csokoládédara

Elkészítés:
1. A tojássárgáját a cukorral nagyobb tálba tesszük, habverővel addig keverjük, amíg habos, krémes állagú lesz.
2. Hozzáadjuk kisebb adagokban a mascarponét, és folytatjuk az összedolgozást.
3. A lefőzött kávét lapos tálba öntjük, a babapiskótát beleáztatjuk, majd azonnal szétosztjuk tálkákba.
4. A krémet a piskótára öntjük, megszórjuk csokoládédarával, és egy órára a hűtőbe tesszük.

1 adag ára: kb. 230 Ft
elkészítési idő: kb. 40 perc (plusz hűtés)
(forrás: www.reggel.hu)


2005.07.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Az olasz tészták készítése kitűnő lehetőség a nyaralás utáni nosztalgiára
Az olasz tészták készítése kitűnő lehetőség a nyaralás utáni nosztalgiára

Legfrissebb magazinok