HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Olvasóink küldték - receptfortélyok > GURMAN PLYESZKAVICA - Olvasóink küldték!

t: 6101

GURMAN PLYESZKAVICA - Olvasóink küldték!

Gurman plyeszkavica

Hozzávalók (kb. 6 személyre):

1 kg üszőhús - lapocka
70 dkg üszőhús - nyak
30 dkg üszohús - hasa-alj
25 dkg bacon szalonna
20 g só
20 g sós vegyeszöldség fűszerkeverék
bors
ízlés szerint törött csípospaprika (lehet apróra vágott friss erőspaprika is)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-1,5 dcl ásványvíz
kemény sajt
2-4 fej apróra vágott vöröshagyma (nem daráljuk !!!)

Elkészítés:

A lehűtött húsokat kb. 3-5 cm kockákra feldaraboljuk, hozzáadjuk a sót, borsot és a vegyeszöldséget. Jól összekeverjük és kb. 6 órát hűtőben pihentetjük. Kivesszük, egyszer ledaráljuk, jól átkeverjük majd kb. 12 órára visszatesszük a hűtőbe. Újra megdaráljuk, hozzáadjuk a paprikát, az apró kockára vágott szalonnát, jól összekeverjük majd ismét 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A sütés előtt hozzáadjuk a szódabikarbónát, 1-1,5 deciliter ásványvizet, jól összekeverjük és 1-2 órát normál hőmérségleten állni hagyjuk.
A húsból kb. 150-200 grammos labdákat formálunk és egyenként napraforgóolajjal megkent nejlonra helyezzük, ráteszünk egy másik megkent nejlont és vágódeszkával kb. 1 cm-es vastagságra összepréseljük. Ráhelyezzük a rostélyra és mind a két felét megsütjük.

A kemény sajtot és a vöröshagymát azért említettem mert lehet a húst kicsit vékonyabbra is összepréselni, majd az apró (3-5 mm) kockákra szeletelt sajtot vagy apróra szeletelt vöröshagymát (a kettőt egyszerre ne kombináljuk) rátesszük az egyik húsra, majd egy másikkal befedjük, széleit összenyomkodjuk és kissé óvatosabban mindkét oldalát rostélyon megsütjük ebben az esetben a húsba nem kell a szalonna. Természetessen a húsoknat teljesen át kell sülni.

A receptet beküldte Tikvicki Iván Szabadkáról, köszönet érte.

2005.07.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Gurman plyeszkavica
Gurman plyeszkavica

Legfrissebb magazinok