HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Zöldséges tojáslepény

t: 976

Zöldséges tojáslepény

Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 5 evőkanál margarin, 10 dkg zellergumó, 6 egész tojás, 2 evőkanál tejszín, 1 evőkanál szójamártás (világos), tabasco (néhány csepp), 2,5 dkg vegyes zöldfűszer, 4 db baguette, só, cukor, bors ízlés szerint

A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük a reszelt citromhéjjal, elkeverjük borssal, és 2 evőkanál margarinnal, félretesszük. A sárgarépát, zellert megmossuk, megtisztítjuk, 3 cm-es hasábokra aprítjuk. 1 evőkanál margarinon 8 percig pároljuk, cukorral, sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat a tejszínnel elkeverjük, sózzuk, a szóját, néhány csepp tabascót, kevés borsot hozzáadva az aprított zöldeket is elkeverjük benne. Kisebb edényben adagonként (négy személyre) egy evőkanál margarinon a tojásmassza egynegyedét és a zöldségek negyedét is ráterítve megsütjük. Tálalásnál az edényből borítjuk a tányérokra, így felülre kerül a fényes alja. Szeletelt baguette-tel, mellé fokhagymás margarinnal, forrón kínáljuk. Gyermekek is nagyon kedvelik.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1390 kJ/330 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Budai Sauvignon Blanc 2003
(forrás: Magyar Konyha)


2005.02.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok