HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Eperleves

t: 2690

Eperleves

HOZZÁVALÓK:

1 narancs
15 dkg porcukor
1 vaniliarúd
60 dkg eper
2 szegfűszeg
2,5 dl édes vörösbor


ELKÉSZÍTÉS

A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.
Variáció
Ízesíthetjük 1 darabka fahéjjal, néhány szem kardamommaggal vagy citromhéj-darabkákkal. Díszíthetjük úgy is, hogy minden csészébe teszünk egy citromkarikát vagy mentalevelet. (forrás: Fakanál.hu)

2005.06.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Eperleves - hidegen
Eperleves - hidegen

Legfrissebb magazinok