HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > T-Mobile hírek > A T-Mobile már a harmadik generációt követő mobil adatátviteli technológiát teszteli

t: 2274

A T-Mobile már a harmadik generációt követő mobil adatátviteli technológiát teszteli

A gépkocsi és az adó közötti mobil adatátvitel során másodpercenként több mint egy megabit sávszélességet sikerült biztosítani. Ez azt jelenti, hogy az utazók számára már nem csak álom a DSL-sebességű alkalmazások használata menet közben.

"A sikeres projekt azt mutatja, hogy a HSDPA túl van a fejlesztési folyamat laboratóriumi szakaszán. Az "adat-turbó" hálózatunkon a jövő év elején készen áll majd a kereskedelmi bevezetésre. Teljesen kifejlesztettük a "hézagmentes mobilitás" megközelítést -- más szóval integrált hálózati platformokat alakítunk ki" -- mondta Joachim Horn, a T-Mobile Németország műszaki igazgatója.

"Ugyanakkor nem fogunk elveszni a műszaki trükkök dzsungelében, inkább arra koncentrálunk, hogy milyen konkrét előnyöket nyújthatunk ügyfeleinknek. Ez összhangban van stratégiánkkal, amely szerint ugyanis az ügyfelet nem maga a technológia érdekli, hanem kizárólag az, hogy abból milyen előnye származik" -- tette hozzá.

A HSDPA a WCDMA, a mobilkommunikáció harmadik generációjának továbbfejlesztett változata. A technológia elérhetővé tétele érdekében a T-Mobile az UMTS bázisállomásokat speciális szoftver elemekkel egészíti ki.

A HSDPA-alapú alkalmazások révén a jövőben még gyorsabban lehet majd mobiltelefonnal böngészni a világhálón és olyan, nagysebességű kapcsolatot igénylő szolgáltatásokat igénybe venni, mint például a zeneszámok letöltése. A T-Mobile a 2005. március 10-16. között Hannoverben megrendezésre kerülő CeBIT-en további HSDPA alkalmazásokat mutat majd be.


2005.03.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok