HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Főzzünk színesen Fásyval!

t: 2333

Főzzünk színesen Fásyval!

Kedves Olvasó! A könnyen elkészíthető leves után főételnek alföldi tányérost ajánlok. Az ízutazást követően a desszertet egy kis rummal bolondítom meg. A mai menü 1390 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám

Tejfölös zöldbableves (190 kalória/fő)

Hozzávalók (4 személyre)

30 dkg zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 cs. petrezselyemzöld
1 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
1 csipet bors




Elkészítési mód: A kockára vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük 8 dl vízzel, sóval, borssal ízesítjük, puhára főzzük és tejfeles liszttel behabarjuk. Egy forralás után forrón tálaljuk, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Alföldi tányérhús (820 kalória/fő)

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg szürkemarhacomb
20 dkg tarhonya
60 dkg burgonya
10 dkg zöldborsó
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
5 dkg mangalicazsír
só, őrölt bors



Elkészítési mód: A marhahúst, a szalonnát, a burgonyát, a paprikát kockákra, a tisztított hagymát finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A hagymát, a paprikát és a szalonnát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és zsírjára sütjük. Meghintjük őrölt paprikával, majd amikor a paprika elolvadt, megkeverjük és hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot. Lassú tűzön kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett finom pörköltet készítünk. Közben a tarhonyát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük, és összekeverjük a pörkölttel, majd belerakjuk a zöldborsót, felöntjük 1 dl vízzel, pár perc forralás után paprikacsíkokkal és újhagymával díszítve tálaljuk.

Rumos diós szelet (380 kalória/fő)

Hozzávalók (10 személyre)

Tésztához:

5 db tojás
30 dkg cukor
12 dkg őrölt dió
1 cs. sütőpor
16 dkg liszt
0,5 cl rumaroma

Krémhez:

3 db tojás
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Bevonathoz:

3 db tojásfehérje
3 ek. cukor



Elkészítési mód: A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 1 dl vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőbe 180 °C-on megsütjük.

Menet közben a krémhez a tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet cukorral felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel.

A kihűlt tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rárakjuk a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben a 3 db tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és habverő segítségével kemény habbá verjük fel, majd simítsuk el a megszilárdult krémre.

Fogyasztásig hűtőben tartjuk, és szeletelve tálaljuk.

Blikk-információ

2013.05.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok