HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Jön a Samsung csodatelefonja - Simán veri az iPhone-t

t: 6112

Jön a Samsung csodatelefonja - Simán veri az iPhone-t

Hamarosan sor kerül az év eddig leginkább várt okostelefon-bemutatójára: a Samsung ma mutatja be a népszerű Galaxy-sorozat legújabb tagját. Ha hiszünk a kiszivárgó információknak, a Galaxy S4 tudásában lekörözi a legújabb iPhone-t. A legérdekesebb technológiai újítás az lehet, hogy a szemünk mozgatásával is tudunk majd görgetni a kijelzőn. A Samsung a Galaxy-sorozatnak köszönheti, hogy nem csak a legnagyobb okostelefon-gyártó, de a legnagyobb mobilgyártó is lett mostanra, így érthető, hogy mind a fogyasztók, mind a befektetők árgus szemekkel figyelik az új készülékeket.

Jön az új csodatelefon

Még ma bemutathatja a Samsung népszerű okostelefon-szériája, a Galaxy legújabb készülékét. A hírek szerint a dél-koreai technológiai óriás ma, New York-ban lerántja a leplet a Samsung Galaxy S4-ről.

Több részlet is kiszivárgott azzal kapcsolatban, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a Samsung legújabb csúcsmobilja, amely ezek alapján lekörözheti tudása tekintetében a legújabb iPhone-t. A hírek szerint a készülék nyolcmagos processzorral rendelkezik, majd, valamint 13 MP kamerával kerül a piacra. A méret tekintetében követi a nagykijelzős trendeket, ugyanis 5 colos kijelzővel rendelkezhet majd a készülék. Összehasonlításképpen az Apple legújabb okostelefonja, az ősszel piacra dobott iPhone 5 4 colos kijelzővel rendelkezik. A kijelző 1920X1080 pixeles lehet, ami lekörözi az iPhone 5 kijelzőjét képpontsűrűség szerint is. A legérdekesebb innováció a Samsung Galaxy S4-ben, hogy a pletykák szerint szemmozgással is lehet majd görgetni a kijelzőn.

Bár hivatalos bemutató még nem volt, már megindultak a találgatások, hogy hogy nézhet ki az okostelefon:Hatalmas lehet a potenciál a készülékben

A mobil hirdetésekkel foglalkozó vállalat, a BlisMedia vezérigazgatója szerint ha valóban ilyen lesz a készülék, akkor hatalmas potenciál van benne és "az egész mobilpiacot letarolhatja". Hozzátette, hogy az új technológia a mobil hirdetésekben is új fejezetet nyithat, ha sikerül a hirdetési kampányok sikerességét lemérni. A szakértő reméli, hogy a Samsung javít a mobilfizetést is lehetővé tévő NFC-technológián az új készülékben és használhatóbb lesz, mint az S3-ban.

A legnagyobb mobilgyártó a Samsung

A Samsung Galaxy-sorozata meghozta a sikert a dél-koreai technológiai óriás számára az okostelefonok piacán. A Galaxy S3-nak nagy szerepe volt abban, hogy a Samsung tavaly a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává, majd a világ legnagyobb mobilgyártójává nőtte ki magát. A Galaxy S-készülékek a prémium készülékek, bőven versenyképesek voltak az egykoron az okostelefonok csúcskategóriájának számító iPhone-nal.

A Samsung széles termékpalettát kínál a fogyasztóknak az alsó kategóriás készülékektől a csúcsmobilokig, így minden fogyasztói réteg megtalálhatja a neki megfelelő terméket. Így gyorsan az élre tudott törni a mobilgyártók között. Tavaly a Samsung 37 új készüléket dobott piacra, míg a versenytársak közül a HTC 18, a Nokia 9, az LG pedig 24 új modellel jelent meg. Eközben a legnagyobb versenytárs, az Apple mindössze egyetlen készülékkel jelent meg.

Jelenleg az Apple még vezet hazai piacán, az Egyesült Államokban, de előnye már csak minimális a Samsunggal szemben. A Samsung Galaxy S4 tudását tekintve felülmúlja az Apple termékét, viszont a technológia szektor innovátorának számító cég is hamarosan visszavághat: a várakozások szerint nyáron mutatja be a legújabb iPhone-t.

A Samsung tavaly több mint 380 millió darab mobiltelefont értékesített, amivel 22%-os részesedést tudhatott magáénak a mobiltelefonok piacán. Okostelefonokból 200 millió darabot adhatott el. Csak a negyedik negyedévben 63 millió darab okostelefont értékesíthetett, amivel megszerezte az első helyet, nagy riválisa, az Apple ugyanis 45 millió darabot adott el. Az idei évre 290 millió darabos okostelefon-értékesítést várnak az elemzők, főként a Galaxy S4-nek köszönhetően, ami 35%-os emelkedést jelenthet 2012-höz képest.

A mobiloknak köszönheti a rekordprofitot a Samsung

A mobilpiaci sikereknek köszönhetően a Samsung sorozatosan rekordprofitról számol be. A magasabb profit marginnal értékesített prémium készülékeknek köszönhetően ugyanis az értékesítési volumen ugrásszerű növekedése mellett a profit is robbanásszerűen növekedett. A december végén zárult negyedévben 8800 milliárd dél-koreai wonos profitot ért el a cég a működési eredmény szintjén, ami 8,3 milliárd dollárnak felel meg.

index2013.03.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok