HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Banános-kakaós rolád

t: 1778

Banános-kakaós rolád

Hozzáővalók (14 szelethez):

5 db tojás
120 g porcukor
1 ek kukoricakeményíto
3 ek keseru kakaópor
+ a szóráshoz

vaj és liszt a formához
A krémhez:
400 ml habtejszín
1 tasak hab xáló
1 ek porcukor
2 db banán

Elkészítése:

1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájákat verjük fel a porcukorral, a keményítővel, a kakaóporral, majd forgassuk bele a fehérjékből egy csipet sóval vert habot.
2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, ezt kenjük meg vajjal, és szórjuk meg liszttel. Simítsuk bele a tésztát, és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Utána a papír segítségével emeljük át süteményrácsra, és hagyjuk hűlni. Fordítsuk meg, húzzuk le róla a papírt, majd óvatosan helyezzük vissza arra.
3. A habtejszínt verjük fel a habxálóval és a porcukorral. Tisztítsuk meg a banánokat. Kenjük a tejszínhabot a tésztalapra, és az egyik szélén hosszában helyezzük rá a banánokat.
4. A sütőpapír segítségével tekerjük fel, csomagoljuk alufóliába, és tegyük be a hűtőbe 1 órára, hogy összeálljon. Utána csomagoljuk ki, vastagon hintsük meg kakaóporral, és szeleteljük fel.

blikk.hu

2013.03.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok