HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Új térképszolgáltatás a Nokiától

t: 4419

Új térképszolgáltatás a Nokiától

A Nokia konkurens mobilgyártók számára is elérhetővé teszi új térképalkalmazását, amit Here márkanév alatt küld versenybe a piacvezető szerep megszerzéséért. A térképalkalmazást a Nokia vezérigazgatója, Stephen Elop mutatta be szerdán San Franciscóban. Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken is futtatható, de egyelőre csak böngészőben.

A Nokia egyúttal bejelentette a háromdimenziós utcaképek előállítására szakosodott amerikai Earthmine vállalat akvizícióját is. A Nokia térképszolgáltatásának alapkövét 2007-ben fektette le a Navteq térképészeti vállalat nyolcmilliárd dolláros megvásárlásával.

A Nokia fejlesztői eszközöket is kiad annak érdekében, hogy más vállalatok a Here szolgáltatására épülő alkalmazásokat állítsanak elő. A Nokia szorosan együttműködik a Microsofttal, a Windows 8 és a Windows Phone operációs rendszerekben elérhető Bing Térkép is a finn cég technológiájára támaszkodik. Az egykor piacvezető mobilgyártó az okostelefon üzletágban igencsak lemaradt a riválisa mögött, a Gartner piackutató cég legfrissebb adatai szerint ezen a területen a rangsorban csak a hetedik. A finn cég a Microsoft Windows Phone operációs rendszerére építi okostelefon-fejlesztési stratégiáját.

A Nokia támogatást nyújt a nyílt forráskódú Mozilla projektnek is, hogy a Here szolgáltatást beépítsék az olcsóbb okostelefonokra szánt Firefox OS operációs rendszerbe.

index

2012.11.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok