HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > A Google bemutatta az új Nexusokat

t: 4387

A Google bemutatta az új Nexusokat

A Google a Sandy hurrikán miatt elhalasztotta nagyszabású New York-i bemutatóját, de éjszaka hivatalos blogjain közzétette, milyen telefon és tableteket szeretett volna bemutatni: a Nexus 4 mobilt, a Nexus 10 tabletet és a megújult Nexus 7 tabletet. A Google bemutatta az Android 4.2-t is, ami a Jelly Bean egy továbbfejlesztett változata.
Megújult a Jelly Bean

A Google operációs rendszere általában az új Nexus mobilokkal egyszerre szokott megújulni, nem történt ez másképp most sem. Igaz, nem egy teljesen új rendszert, csak a Jelly Bean egy megújított változatát adták ki 4.2-es számozással. A legfontosabb változás a több felhasználó engedélyezése tableteknél, a Google Play áruház megújítása és a gépelés könnyebbé tétele.

A cég az LG-vel közösen fejlesztette a Nexus 4 mobilt. A legújabb saját márkás mobilnak 4,7 hüvelykes a kijelzője, 1280*768 pixeles a kijelzője, 1,5 gigahertzes négymagos Snapdragon S4 processzoron fut az Android 4.2 operációs rendszer. Meglepő azonban, hogy nem LTE-s a mobil. Két kamera van benne, egy elülső, ami 1,3 megapixeles és egy nyolc megapixeles hátsó. Két gigabájt RAM-ot tettek bele, wifit, NFC-t, Bluetooth-t és vezeték nélkül is lehet tölteni. Akkumulátora 2100 mAh, a cég állítása szerint tíz óráig lehet beszélni egy töltéssel. A nyolc gigabájtos változat ára 299 dollár lesz, a 16 gigabájtosé 349 dollár.

A Google bemutatta tízhüvelykes tabletjét is, a Nexus 10-et. Ezt a Samsung gyártja, és a legfrissebb Android fut rajta, a 4.2-es Jelly Bean. A tízhüvelykes tablet kijelzője 2560*1600 pixeles, kétmagos ARM Cortex-A15 csip van benne két gigabájt RAM-mal. A tabletbe is két kamerát tettek, egy öt megapixeles hátsó és egy 1,9 megapixeles elülső kamerát. Akkumulátora kilenc órát bírja egy feltöltéssel. Az egész tablet 604 grammos.

A táblagépnek két hangszórója van a sztereó hangzáshoz, és csatlakozókból sincs hiány, tettek bele microUSB-t, Micro HDMI-t és két NFC csipet, egyet az első lapra, egyet hátulra. Nagy változás a Nexus 7-hez képest, hogy több felhasználó is használhatja egyszerre. Az androidos tableteknél a Google-fiókkal kell bejelentkezni, nehézkes állandóan kilépni és másik fiókkal bejelentkezni, ráadásul ez kavarodást is okoz az alkalmazásoknál. Ez a probléma most megoldódik úgy, hogy minden felhasználónak saját külön profilja lesz.A Nexus 10 november 13-tól lesz megvásárolható néhány kiválasztott országban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Kanadában.

A Nexus 7 tablet is megújult, a bejelentés szerint az eddigi nyolc gigabájtos helyett 16 gigabájtosat fognak árusítani ugyanannyiért, vagyis 199 dollárért. A 32 gigabájtos változat pedig 249 dollárba kerül. Bemutatták a 3G-s modellt is, azt 299 dollárért lehet megvenni.

index2012.10.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok