HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Így lesz tökéletes a palacsinta

t: 5579

Így lesz tökéletes a palacsinta

Szinte minden családban a palacsinta vezeti a kedvenc ételek listáját. Most megtudhatod, hogyan lesz a tésztája finomabb és vékonyabb.

Alaprecept

Ha robotgépet használsz a kikeveréséhez, a palacsintatészta különösen könnyűvé válik. Még finomabb lesz, ha szóda- vagy ásványvíz helyett is tejjel készíted. Négy személyre 4 tojást keverj össze 1 dl hideg tejjel és csipetnyi sóval, majd evőkanalanként dolgozz bele – csipetnyi sütőporral elvegyített – 25 dkg lisztet. Legvégül, apránként adj hozzá még 3-4 dl tejet, így biztosan nem képződnek majd csomók a tésztában. Akkor jó, ha a tésztamassza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, folyós.

Sütése

Inkább teflonserpenyőt használj, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj vagy margarin egyaránt alkalmas. A zsiradék ne legyen túl forró, mert különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgass kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kend ki), majd önts bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyass szét, hogy egyenletesen elterüljön.

Megfordítás

Kb. 1 perc sütés után a palacsinta alsó fele már szép világosbarnára sült. Ha nem mered feldobni, óvatosan csúsztasd egy nagyobb fedőre, majd megfordítva helyezd vissza a serpenyőbe, hogy készre süljön. De megteszi egy széles lapát vagy fakanál is, amellyel könnyen megfordíthatod a tésztát.

Tálalás előtt

A palacsintákat tedd tálalásig sütő- vagy zsírpapírra, esetleg konyhai papírtörlőre, amely felszívja a fölösleges zsírt. Ezután a tésztát ízlés szerint töltsd meg, végül szorosan feltekerve vagy négyrét hajtva tálald. Az egyik legkedveltebb édes töltelék a házi készítésű baracklekvár.

életmód

2012.10.24

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok