HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Háziasszonyok örömére:könnyű, gyors receptek

t: 4170

Háziasszonyok örömére:könnyű, gyors receptek

Kedves Olvasó!
A háziasszonyok örömére a mai ebéd gyorsan és könnyen elkészíthető. A gulyáslevest a hajdúszoboszlói Silver Major receptje alapján készítettem el. A bőségesre sikerült leves után süteményt és gyümölcsöt kínálok. A mai fogás 1200 kcal/fő értéket tartalmaz. A menü elkészítéséhez sok sikert kívánok!
Fásy Ádám

Borjúgulyásleves Silver Major módra

Hozzávalók (4 személyre) • 40 dkg szürkemarha­-borjú-comb • 5 dkg füstölt szalonna • 1 kis fej vöröshagyma • 1 db zöld paprika • 2 db paradicsom • 1 szál sárgarépa
• 1 szál petrezselyemgyökér • 1 kis fej zeller • 30 dkg burgonya • 1 cs. petrezselyemzöld • 1 gerezd fokhagyma • 5 dkg mangalicazsír • 2 db tojás • 10 dkg liszt • 2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika • 1 kk. őrölt kömény • só, bor



Elkészítési mód: A borjúcombot, a szalonnát, a hagymát, a zöld paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöld paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük őrölt paprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadékpótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom szaftos pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 l vízzel, felforraljuk, és lassú lángon tovább főzzük. A tojást és a lisztet összekeverjük, sóval ízesítjük, és a tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Petrezselyem zöldjével meghintve forrón tálaljuk.

Silver szelet

Hozzávalók (10 személyre) Tészta: • 30 dkg margarin • 65 dkg liszt • 3 db tojássárgája • 2 dl tejföl • 15 dkg porcukor • 5 dkg vaníliás cukor • 1 t. sütőpor. Töltelék: • 3 dl tej • 5 dkg margarin • 20 dkg porcukor • 5 dkg kakaópor • 10 dkg darált dió • 10 dkg reszelt keksz • rumaroma (ízlés szerint). Fehércsoki-máz: • 10 dkg fehér csokoládé • 5 dkg vaj • 1 dl tejszín



Elkészítési mód: A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben kisütjük.
Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a rumaromát, a darált kekszet és a darált diót, majd simára keverjük. A sült tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, majd a másik tésztalappal befedjük.
Fehércsoki-máz: A fehér csokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőben tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük. Mentalevéllel és eperrel díszíthetjük.

A finom ebédet zárjuk egy vitamindús, ízlés szerint válogatott gyümölcstállal!

blikk.hu

2012.09.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok