HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Egyszerű receptek, különleges fogások

t: 3335

Egyszerű receptek, különleges fogások

Kedves Olvasó! Az elmúlt hetekhez hasonlóan a mai ebéd elkészítéséhez a Silver Majorban található alapanyagok adták az ihletet. Felüdülés egy gasztronómiát szerető embernek ilyen bőséggel ellátott helyszínen főzni.

Az őshonos állatok, a természet közelsége ugyanis meghozza a szakács ihletét! A menü 1370 kcal/fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, az elfogyasztásukhoz


Cukkini krémleves káposztás rúddal



Hozzávalók a leveshez (4 személyre) • 40 dkg cukkini • 2 gerezd fokhagyma • 3 db friss bazsalikomlevél • 1 dl tejszín • 1 db tojássárgája • 3 dkg vaj • só, bors

Elkészítési mód: Vajon megpároljuk a felkarikázott cukkinit, a finomra vágott bazsalikomlevelet és a zúzott fokhagymát. 7 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt és még egyszer felforraljuk. Káposztás rudacskákkal tálaljuk.

Hozzávalók a káposztás rúdhoz (4 személyre) • 15 dkg liszt • 5 dkg margarin • 10 dkg reszelt friss káposzta • ½ dl tejföl • 1 db tojás • só

Elkészítési mód: A liszttel elmorzsoljuk a margarint, sóval ízesítjük, majd összegyúrjuk a tejföllel és a reszelt káposztával. Lisztezett deszkán nyújtófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a habosra felvert tojással a tetejét megkenjük. 1x15 cm-es rudakra vágjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és 200 °C-os előmelegített sütőben restre sütjük.

Borjúpofa selymes paprikás mártásban, formába sütött tojásos galuskával



Hozzávalók a borjúpofához (4 személyre) • 80 dkg borjúpofa • 1 kis vöröshagyma • 1 szál répa • 1 szál petrezselyemgyökér • 1 db zöldpaprika • 1 db héjától tisztított paradicsom • 1 gerezd fokhagyma • 1 dl tejföl • 2 ek. liszt • 1 ek. kalocsai őrölt pirospaprika • 2 ek. olaj • só, bors

Elkészítési mód: A borjúpofahúst hártyájától megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasba kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított tisztított zöldségeket, és ismét megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük a húsléből, hagyjuk kihűlni, majd nyolc szeletre vágjuk. A húslevest leszűrjük, visszahelyezzük a tűzhelyre, meghintjük kalocsai őrölt pirospaprikával, felforraljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk. Újraforraljuk, és habverővel simára keverjük. A hússzeleteket óvatosan belerakjuk, azután formába sütött tojásos galuskával tálaljuk.

Hozzávalók a galuskához (4 személyre) Tészta • 30 dkg liszt • 4 db tojás • 1 ek. olívaolaj • só Feltét: • 4 db tojás • 10 dkg reszelt trappista sajt • 1 cs. petrezselyemzöld

Elkészítési mód: A liszttel a tojást összekeverjük, sóval ízesítjük, ha túl kemény a tészta folyadékkal hígítjuk. Egy fazékba felteszünk vizet forralni, sót és olajat adunk hozzá, majd a forrásba lévő vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk és leszűrjük. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét, sóval ízesítjük és összekeverjük a galuskával. Kerek muffin formákban adagoljuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 200 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Meggyes kocka




Hozzávalók (10 személyre) A tésztához: • 50 dkg liszt • 5 dkg kakaópor • 1 tk. szódabikarbóna • 1 t. szalakáli • 10 dkg cukor • 2 db tojás • 5 dkg vaj • 1 dl tej A krémhez: • 50 dkg friss magozott megy • 2 cs. tejszínes pudingpor • 1 kk. zselatin • 6 dl tej • 15 dkg porcukor • 10 dkg vaj • 1 tubus tejszínhab a díszítéshez

Elkészítési mód: A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük, kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. A pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét is bevonjuk a megmaradt krémmel. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyenlő kockákra szeleteljük, és ízlés szerint tejszínhabbal, eperrel, szederrel díszítve tálaljuk.

Blikk.hu

2012.09.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok