HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Zöldség- és gyümölcsözön omlós borjúhússal

t: 3222

Zöldség- és gyümölcsözön omlós borjúhússal

Kedves Olvasó!
Minden főzni szerető ember számára Tóth Lali barátom Silver Majorja valóságos édenkert, ahol bio zöldségeket, gyümölcsöket és őshonos magyar állatokat talál. Jó érzés volt leszakítani a fáról a friss barackot, ami a nyári hőségben a hűsítően hideg gyümölcsleves alapanyagául szolgált. A szürkemarha igazi hungarikum, szerencsére már újra az Alföld egyik jellegzetes állata. Desszertként citromos fagyit ajánlok, egy kis erdei gyümölcsmártással. A mai fogás 1080 kcal/fő értéket tartalmaz.
Jó étvágyat!
Fásy Ádám

Sárgabarack krémleves illatosan (350 kcal/ fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg sárgabarack
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. fahéj
2 t. vaníliás cukor
1 ek. cukor
egy csipet só



Elkészítési mód:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és egy lábasba rakjuk, majd 8 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a csipet sót és a cukrokat. Szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk. 10 percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a tojás sárgájával simára kevert tejszínt. Egy forralás után tálaljuk, a tetejét mentalevéllel és sárgabarackkal díszítjük.

Szürkemarha borjútokány Silver Major módra (450 kcal/ fő)
Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg szürkemarha borjúcomb
1 fej vöröshagyma
1 cs.friss kapor
10 dkg zöldborsó
60 dkg újburgonya
1 cs. zöld spárga
10 dkg zöldbab
2 db zöldpaprika
3 db paradicsom
2 ek. olaj
1 ek. liszt
só, bors



Elkészítési mód:
A hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a paprikát és a kaprot. Sóval, borssal beízesítjük és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel bestauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben az apró kerek újburgonyát héjától megtisztítjuk, a zöldbabot, a zöldborsót, a spárgát és a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és köretként tálaljuk a tokány mellé. Paradicsomrózsával és kaporvirággal díszíthetjük.

Citromfagylalt erdei gyümölcsmártással (280 kcal/ fő)
Hozzávalók: (4 személyre)
Citrom fagylalt:

2 dl tej
1 dl joghurt
2 dl tejszín
15 dkg kristálycukor
3 db citrom friss leve
1 db reszelt citromhéj
csipet só

Erdei gyümölcsmártás:

10 dkg málna
10 dkg ribizke
10 dkg szeder
2 t. vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 db mentalevél
1 csipet só



Elkészítési mód:
A cukrot a tejjel és a tejszínnel felfőzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a kifacsart citromlevét és a joghurtot a lehűtött cukros, tejszínes tejhez. Csipet sóval tovább ízesítjük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk, ezt követően beleszórjuk a citrom reszelt héját. Fagylaltos dobozba öntjük és kb. 2 óra hosszára fagyasztóba rakjuk. Menet közben elkészítjük az erdei gyümölcsmártást. A gyümölcsöket 1 dl vaníliás cukros vízben megfőzzük, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, egy csipet sóval ízesítjük. Tálaláskor a citromokat kettévágjuk, a közepét kivesszük a kész citromfagyit fagylaltadagoló kanállal beletöltjük, az erdei gyümölcsmártásra ráhelyezzük, végül mentalevéllel és málnával ízlésesen díszítjük.

Blikk-információ

2012.07.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok