HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Idén jöhet a Kindle telefon

t: 3091

Idén jöhet a Kindle telefon

A Wall Street Journal értesülései szerint már tesztelési fázisban van az Amazon régóta pletykált, egyelőre név nélküli okostelefonja, ami valószínűleg a Kindle márkanevet fogja a tabletek után a telefonok között is meghonosítani. A másik nagy gazdasági lap, a Bloomberg úgy tudja, az Amazon a többek között az Apple készülékeit is összeszerelő kínai Foxconn-nal kötött szerződést a telefon gyártására. A kiszivárgott hírek alapján úgy tűnik, a készülék elviekben már kész, a tervek véglegesek, most az alkatrészgyártók tesztelik a gyakorlatban azt, ami papíron már jól működik az Amazon mérnökeinél.

A telefon 4 vagy 5 hüvelykes kijelzőt kap majd, vagyis az utóbbi hónapok trendjének megfelelően aránylag nagy lesz, és a Kindle Fire-höz hasonlóan az Androidnak egy speciálisan az Amazon igényeire szabott verziója fut majd rajta. A nagy kérdés az ár: a 100 dollár alatti Kindle e-könyv-olvasókkal és az 5-600 dolláros konkurencia mellé 200-at mutató árcédulával belépett Fire tablettel az Amazon azt a modellt követte, hogy olcsón, esetenként veszteséggel adja a készüléket, és a tartalmak árusításával szerzi a nyereséget. Ha a cég marad ezen a vonalon, a telefon nagyon olcsó (egyes jóslatok szerint akár ingyenes) lehet, viszont nagyon erősen fog kötődni az Amazon digitális boltjához. Ez az elemzők szerint alaposan felforgathatja majd az okostelefonok piacát, ahol már a közismert Kindle márkanév megjelenése is komoly riadalmat válthat ki a kisebb piaci szereplőkből.

Az Amazon időközben a háttérfronton is erősít: a Kindle tableteket és a leendő okostelefonokat kiszolgáló alkalmazásbolt, az Amazon App Store élére a Microsofttól igazoltak egy igazi veteránt. Robert Williams négy éven át vezette a cégnél az okostelefonos divíziót, és nagy része van abban, hogy a Windows Phone meg tudta vetni a lábát az iPhone és az Android által nyomasztóan uralt piacon.

index

2012.07.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok