HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Magyaros főfogás amerikai desszerttel

t: 3197

Magyaros főfogás amerikai desszerttel

Kedves Olvasó! Helyettesítsük minél több vitamindús zöldséggel és gyümölccsel! Emellett azonban maradjon meg a vasárnapi családi ebéd öröme. A zöldborsólevest követően, magyarosan elkészített pulykacombot ajánlok majd egy a gyermekek által igen kedvelt finomságot, muffint sütöttem. A menü 1450 kcal/fő értéket tartalmaz! Jó étvágyat kívánok! Fásy Ádám

Zöldborsós gombaleves csipetkével

Hozzávalók (4 személyre)

15 dkg zöldborsó (mirelit) 15 dkg gomba 1 kis fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér 1 csomó petrezselyemzöld 1 db tojás 2 ek. liszt 2 ek. olaj 1 kk. Vegeta só, bors

Elkészítési mód: A vöröshagymát, a gombát kockákra, a tisztított zöldségeket karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval, Vegetával, borssal ízesítjük és a benne valókat puhára főzzük. A tojásból és lisztből egy csipet sóval kemény tésztát gyúrunk, lévő levesbe. Tálalásnál friss petrezselyemzölddel meghintjük.



Füstölt pulykacomb magyarosan

Hozzávalók (4 személyre)

4 db füstölt pulykacomb 80 dkg burgonya 10 dkg császárszalonna 4 db zöldpaprika 5 db paradicsom 2 fej vöröshagyma 3 dkg kalocsai őrölt paprika 2 ek. olaj só, Vegeta

Elkészítési mód: A füstölt pulykacombokat egy lábasba jó puhára főzzük. A tisztított burgonyát karikára, a hagymát, a szalonnát kockákra, a zöldpaprikát hosszába szeleteltjük. A paradicsomot leforrázzuk és héjától megtisztítjuk. A hagymát, a szalonnát és a paprikát olajon megpirítjuk, majd őrölt paprikával meghintjük, és hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, Vegetával ízesítjük. Zsírjára sütjük, és a menet közben olajban pirított burgonyát hozzáadjuk, majd 1 dl vízzel felöntjük, belerakjuk a pulykacombokat, és fedő alatt az egészet megpároljuk.

Diós-meggyes muffin

Hozzávalók (10 személyre)

30 dkg liszt 20 dkg cukor 15 dkg vaj 2 db tojás 1 cs. sütőpor 15 dkg darált dió 1 ü. meggybefőtt só

Elkészítési mód: Egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd félrerakjuk. A vajat megolvasztjuk. Egy másik tálba belerakjuk a cukrot, a tojást és a felolvasztott vajat, ezt robotgéppel felhabosítjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a lisztes keverékünket és a diót. Leszűrjük a meggyet, kimagozzuk, majd hozzáöntjük a tésztához és robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott muffinformákba kb. két evőkanálnyit rakunk a tésztából. Előmelegített sütőben 170 °C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint megszórjuk porcukorral, illetve meggyel és dióval díszítjük.

Blikk.hu

2012.03.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok