HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Könnyű tavaszi menü

t: 3311

Könnyű tavaszi menü

Kedves Olvasó!

Tavaszi menüsorozatomban laktató, ámde könnyed ételeket ajánlok. A krémlevest követően a zöldségekben sem lesz hiány! A desszerttel pedig „bűnözhetünk" egy kicsit. Bár úgy vélem, a vasárnapi ebéd nem a fogyókúrázásról szól, mégis ez alkalommal egy kalóriaszegényebb menüsort ajánlok. Mai menünk így 1270 kcal/fő értéket tartalmaz. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, az elfogyasztáshoz jó étvágyat kívánok!

Fásy Ádám

Karalábékrémleves pirított zsemlekockával

Hozzávalók (4 személyre): • 40 dkg karalábé • 1 db kis fej vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 1/2 dl tejszín • 3 dkg vaj • 1 kk. Vegeta • só



Elkészítési mód: Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a kockázott karalábét és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával és sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Pirított zsemlekockákkal, forrón tálaljuk.

Zöldséges pásztortarhonya

Hozzávalók (4 személyre): • 25 dkg tarhonya • 1 db zöldpaprika • 10 dkg gyulai kolbász • 10 dkg császárszalonna • 1 szál sárgarépa • 30 dkg burgonya • 1 fej vöröshagyma • 5 db tojás • 1 szál petrezselyemgyökér • 1 csomó petrezselyemzöld • 2 dkg kalocsai őrölt paprika • 1 kk. Vegeta • 5 dkg sertészsír • só



Elkészítési mód: A szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát kockákra, a zöldségeket, a kolbászt, a burgonyákat karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Zsíron a szalonnát, a kolbászt és a tarhonyát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zöldségeket, a zöldpaprikát és a petrezselyemzöldjét, majd beízesítjük őrölt paprikával, Vegetával és sóval, azután felöntjük 1 dl vízzel, nagy lángon fedő alatt pároljuk. Állandó kevés mellett a folyadékot pótoljuk, és addig főzzük, amíg a bennelevők meg nem puhulnak. Zsírjára sütjük, és a menet közben sóval ízesített felvert tojásokat hozzáadjuk, összekeverjük és pár perc alatt készre főzzük. Szép kerek formával tálaljuk, a tetejét hagymarózsával díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.

Kakaókrémmel töltött piskótatekercs

Hozzávalók (10 személyre): • Piskótatészta: • 6 db tojás • 10 dkg cukor • 2 cs. vaníliás cukor • 10 dkg liszt Kakaókrém: • 2 cs. csokis pudingpor • 6 dl tej • 15 dkg porcukor • 10 dkg Ráma



Elkészítési mód: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habverővel cukor hozzáadásával felverjük, majd a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát egyenletesen elterítjük. 150 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ne vegyük ki azonnal a sütőből, nehogy a piskóta összeessen.

A sütőből kivéve vízzel megspricceljük, majd egy konyharuhára kiborítjuk. Menet közben elkészítjük a kakaókrémet. Kakaókrém: A csokis pudingport cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A kiterített piskótán egyenletesen elkenjük a krémet, ezt követően feltekerjük, és 2 órán át hűtőben tároljuk.

Blikk.hu

2012.03.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok