HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Télire - saját kezűleg > Szerezz édes pillanatokat a családnak!

t: 2976

Szerezz édes pillanatokat a családnak!

A következő receptek segítségével nemcsak takarékoskodhatsz, hanem remek ínyencségeket is varázsolhatsz a család kamrájába vagy éppen asztalára. Érdemes kipróbálni a bogácsi hagyományőrző verseny résztvevőinek következő receptjeit!

Tökbefőtt



Egy praktikus trükkel tökből is készíthetünk színes befőttet. A zöldséget megpucoljuk, nem túl puhára főzzük, majd felkockázzuk, befőttesüvegekbe tesszük, és megmaradt befőttlével (pl. meggy) vagy tetszés szerinti házi szörppel felöntjük, majd lezárjuk az üvegeket. A tökkockák hamarosan átveszik a lé ízét, színét, s külön tartósítószert sem kell hozzá adnunk.

Édes narancshéj



A narancs héját megmossuk, csíkokra vágjuk, majd sűrű cukorszirupot készítünk. Ehhez egy liter vízben egy kiló cukrot felfőzünk, s amikor már langyosra hűlt, belekeverjük a narancshéjdarabokat. Ezután tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, sütemények díszítéséhez, ízesítéséhez, tésztába, krémekbe is felhasználhatjuk. Felnyitás előtt legalább 2-3 hónapig érdemes érni hagyni.

Tejes pite




Hozzávalók: 1 liter zsírosabb tej, 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, csipetnyi só

A hozzávalókat habverővel simára keverjük, kivajazott tepsibe öntjük körülbelül kétujjnyi vastagon, majd közepes lángon 40-50 perc alatt készre sütjük.

Hagymás kukoricamálé

Hozzávalók: 1-1 bögre (2,5 dl) kukoricaliszt és dara, 1 tk. só, 1 liter víz, 2 fej vöröshagyma, olaj

A vízben elkeverjük a sót, felforraljuk, majd beleszórjuk, s rendszeresen kevergetve megfőzzük benne a lisztet és a darát. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A kész kását tepsibe borítjuk, tetején elosztjuk a hagymát, s a sütőben kicsit még rápirítunk.

Blikk.hu

2012.02.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok