HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Három sárgarépás étel

t: 2463

Három sárgarépás étel

Sárgarépaleves

A felszeletelt vöröshagymát vajon pároljuk puhára, adjuk hozzá a sárgarépát és néhány szem burgonyát, öntsük fel zöldség alaplével. A levest ezután lassú tűzön addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, majd turmixoljuk össze. Egy kis citromlé élénkíti az ízét, és ellensúlyozza az édességét. Pár csepp olajjal meglocsolt korianderlevéllel díszítsük a levest.



Répasaláta római köménnyel

50 dkg sárgarépát karikázzunk fel és főzzük roppanósra. Az öntethez keverjünk össze egy citrom- és két narancs levét két evőkanál olívaolajjal, adjunk hozzá egy tk. rómaiköményt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Öntsük rá a sárgarépára, forgassuk bele, majd legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.



40 dkg reszelt sárgarépát egy citrom reszelt héjával és két kanál citromlével összekeverünk. Kilenc tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 25 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot, majd beledolgozzuk a tojássárgáját is. A sárgarépát összekeverjük 50 dkg liszttel, és óvatosan a tojásos masszához vegyítjük.

A tésztát tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Miután kihűlt porcukorból, citromléből és sárgarépaléből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk.



Blikk.hu

2012.01.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok