HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Sütőtökös rizottó kacsamellel

t: 2657

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Sütőtökös rizottó kacsamellel



Előkészítés: 5 perc, főzési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre: 2 vöröshagyma, 2 ek. olívaolaj, 400 g rizs, 7 ek. fehérbor, 1,2 liter zöldségleves, 200 g sütőtökpüré, 2 szelet sült kacsamell.

Elkészítés: megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és kis lángon 10 perc alatt puhára pároljuk. Beletesszük és üvegesre pirítjuk a rizst. Apránként hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a rizs fel nem issza a folyadékot. Hozzáadjuk a levest, és 12 percig főzzük. Belekeverjük a sütőtökpürét, és újabb 5 percig főzzük. Forrón, a kacsamellel kínáljuk.

Sütőtökpüré: Felkockázunk 600 g sütőtököt és 200 g burgonyát, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük. Hat ek. tejföllel, és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.

Sütőtök krémleves



Előkészítés: 15 perc, főzési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre: 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 burgonya, 400 g sütőtök, 1 ek. vaj, 2 ek. repceolaj, 2 ek. reszelt gyömbér, 1 csirkehús- vagy zöldségleves-kocka, só, frissen őrölt bors, 2 dl tejszín.

Elkészítés: durvára vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Meghámozzuk és feldaraboljuk a burgonyát és a sütőtököt. Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát, a burgonyát és a sütőtököt. Lassú tűzön, gyakran kevergetve 5 percig pároljuk. A fokhagymát is hozzáadjuk és egy percig kevergetjük. Felöntjük egy liter vízzel, beletesszük a leveskockát, és felforraljuk. Kevés sóval, borssal ízesítjük, lefedve gyöngyözve főzzük 30 percig. Időnként megkeverjük. Összeturmixoljuk, majd átszűrjük egy lábasba. Belekeverjük a tejszín kétharmadát, és felforraljuk. Melegen, a maradék tejszínnel díszítve tálaljuk.

Sütőtökös muffin




Előkészítés: 15 perc, sütési idő: 25 perc

Hozzávalók 6 darabhoz: 150 g liszt, 1. ek. szárított élesztő, csipetnyi só, 1 tojás, 125 ml tej, 150 g tökpüré, 4 ek. apróra vágott kecskesajt, vaj a formák kikenéséhez.

Elkészítés: 180 fokra előmelegítjük a sütőt, összekeverjük a lisztet, az élesztőt és a sót. Egy másik tálban felverjük a tojást a tejjel, belekeverjük a tökpürét és a sajtot. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és simára dolgozzuk a masszát. Kivajazott muffin formába töltjük, és 25 percre a sütőbe tesszük.

blikk.hu

2011.10.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok