HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Laktató, vasárnapi menü

t: 2877

Laktató, vasárnapi menü

Tejfölös csirkepaprikás színes tésztaágyon



Hozzávalók (4 személyre): • 50 dkg csirkefelsőcomb-filé • 10 dkg császárszalonna • 5 dkg zsír • 30 dkg olasz színes orsótészta • 1 kis fej vöröshagyma • 1 db zöldpaprika • 2 db paradicsom • 2 ek. liszt • 1 dl tejföl • 2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika • só, bors

Elkészítési mód: A csirkefelsőcomb filét, a szalonnát, a zöldpaprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, jól megkavarjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg egy krémes bársonyos pörköltszaftot nem kapunk. Belerakjuk a kockázott csirkehúst, majd puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk 1 dl tejfölt, és felforraljuk. Menet közben sós vízben a tésztát megfőzzük, lecsurgatjuk. A tésztát tányérra tálaljuk, ízlésesen közepébe rakjuk a csirkepaprikást, majd paprikával és hagymával díszítjük.

Bazsalikomos rizskrémleves



Hozzávalók (4 személyre): • 12 dkg rizs • 1 szál sárgarépa • 1 szál petrezselyemgyökér • 2 levél friss bazsalikom • 1 gerezd fokhagyma • 1 dl tejszín • 1 csipet kurkuma • só

Elkészítési mód: A rizst megmossuk, 8 dl vízben a kockára vágott tisztított zöldségekkel, a péppé zúzott fokhagymával és a finomra vágott bazsalikommal együtt puhára főzzük. A tűzről levesszük, hozzáöntjük a tejszínt, kurkumával és sóval ízesítjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ismét tűzre tesszük, állandó kevergetés mellett krémesre forraljuk. Tálalásnál bazsalikomlevéllel díszítjük.

Házi baracklekváros diós kocka



Hozzávalók (10 személyre): • 15 dkg vaj • 2 db tojás • 20 dkg cukor • 25 dkg liszt • 2 dl tej • 30 dkg darált dió • 1 cs. sütőpor • 25 dkg házi baracklekvár • 2 dkg csokidara • 2 dkg margarin

Elkészítési mód: A tojást, a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a 20 dkg darált diót, az átszitált lisztet és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 4 lapra vágjuk.

A lapokat megkenjük simára kevert házi baracklekvárral, a maradék dióval meghintjük, majd egyenként egymás tetejére helyezzük. Tálalásnál kockára vágjuk és megszórjuk csokidarával.

blikk.hu

2011.09.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok