HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Fásy Ádám receptjei szeptemberi hétvégékre

t: 3209

Fásy Ádám receptjei szeptemberi hétvégékre

A rekkenő augusztus végi hőség után jólesik egy hideg gyümölcsleves, amelyet illatosan készítettem el. Hűséges Olvasóim számára ismeretes, hogy szeretek biomangalica-hússal dolgozni. A szűzpecsenye az egyik kedvenc húsfélém, mert nagyon sokféleképpen és gyorsan lehet belőle ételt készíteni. A mai menüben egyszerűen befontam, mint egy kislány copfját, és úgy sütöttem meg. Befejezésül álmaim krémesével szeretném boldoggá tenni mindenki számára a vasárnapi napot. Jó étvágyat! Fásy Ádám

Meggyleves illatosan

Hozzávalók (4 személyre): 1 ü. (0,75 l) magozott meggybefőtt, 5 dkg vaj, 1 csipet fahéj, 2-3 szem szegfűszeg, 1 dl tejföl, 1 ek. cukor, 2 t. vaníliás cukor, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 1 csipet só.


meggyleves illatosan

Elkészítési mód: A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a leszűrt meggybefőttet, a levét félrerakjuk. Pár percig pároljuk, megszórjuk liszttel, összekeverjük és felöntjük a félretett befőtt levével. Illatosítjuk fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliás cukorral, egy csipet sóval beízesítjük. A tejet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a meggyleveshez és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Fokhagymás sertésszűzpecsenye copfok steakburgonyával

Hozzávalók a szűzpecsenyéhez (4 személyre: 60 dkg sertéspecsenye, 15 dkg bacon szalonna, 3 gerezd fokhagyma, só.


Fokhagymás sertésszűzpecsenye copfok steakburgonyával

Elkészítési mód: A szűzpecsenyéket hosszában 3 részre szeljük, úgy hogy a végét nem vágjuk át. A csíkokat körbetekerjük bacon szalonnával, azután összefonjuk és Sóval, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, majd alufóliába csavarva tepsibe rakjuk. 1 dl vízzel leöntjük és 200 °C-os előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig pároljuk, azután levesszük az alufóliát, és szép aranybarnára sütjük.

Hozzávalók a steakburgonyához (4 személyre: 1 kg burgonya, 4 ek. olívaolaj, só, bors.

Elkészítési mód: A krumplit meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. Jól átmossuk, lecsurgatjuk, sóval, borssal meghintjük és összekever jük. A burgonyát egy tepsibe teszszük, alufóliával letakarjuk, azután 200 °C-os előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát és olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőben 300 °C-on, kb. 15 percig aranybarnára pirítjuk. A fokhagymás copfok mellé köretként tálaljuk.



Házi franciakrémes

Hozzávalók (10 személyre)
A tésztához: 25 dkg liszt, 1 db tojás, 1 ek. ecet, 1 dl tejföl, egy csipet só.
A vaníliakrémhez: 1 l tej, 4 db tojás, 25 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 12 dkg liszt.
A habhoz: 5 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor.
A mázhoz: 1 tk. instant kávé, 20 dkg cukor, 7 dkg vaj, 1 dl tej.

Elkészítési mód: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Menet közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgájához hozzáadjuk az 1 dl tejet, a lisztet a cukor felét és simára keverjük.

A maradék tejet felforraljuk, és beletesszük a cukor másik felét, majd a tojásos maszszát, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.

Levesszük a gázról, a tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás cukrok másik felével, viszszatesszük a gázra, és lassú tűzön hozzákeverjük a habot. 2-3 perc alatt készre főzzük. Közben a tésztából két lapot nyújtunk. Egyesével egy nagyobb tepsi hátuljára sütőpapírra fektetjük.

Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 170 °C -on, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hab: A tejszínt vaníliás cukorral kemény habbá felverjük. Amikor a tésztalapok kihűltek, az egyik lapra rákenjük a vaníliakrémet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután rákenjük a tejszínhabréteget.

Máz: A mázhoz instant kávét feloldunk tejben. Beletesszük a cukrot, majd lassú tűzön kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, hozzákeverjük a vajat. A mázat rásimítjuk a másik tésztalap tetejére. Miután megszáradt a máz, felkockázva tálaljuk.

Blikk.hu

2011.09.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok