HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Sonkás tészták mindenkinek

t: 2564

Sonkás tészták mindenkinek

Paradicsomos szarvacskatészta

Előkészítés: 13 perc. Főzés: 20 perc

Hozzávalók: 60 ml olívaolaj, 1 kisfej hagyma apróra vágva, 1 kg érett, hámozott paradicsom felkockázva, 2 teáskanál édeskömény, bazsalikom összetépkedve, 125 g sonka felkockázva, 500 g szarvacska tészta, 6 evőkanál reszelt parmezán sajt, só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés: forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk üvegesre a hagymát, keverjük hozzá a paradicsomot, az édesköményt és a bazsalikomot. Pároljuk tíz percig, adjuk hozzá a sonkát és főzzük tovább öt percig, sóval, borssal ízesítsük.

Ezalatt főzzük meg a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le, keverjük a szószhoz, szórjuk meg parmezánnal és bazsalikommal, melegen tálaljuk.



Cukkínis penne

Előkészítés: 15 perc. Főzés: 20 perc

Hozzávalók: 60 ml olívaolaj, 8 újhagyma felszeletelve, 90 ml száraz fehér bor, 8 kis cukkíni apró kockára vágva, 250 g füstölt sonka felkockázva, 500 g penne, 3 ek.vaj, 60 g parmezán sajt, lereszelve, só, frissen őrölt bors.

Elkészítés: forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, süssük benne az újhagyma fehér részét két percig. Öntsük fel a borral és hagyjuk három percig párolódni. Adjuk hozzá a cukkínit, sózzuk meg, és süssük, amíg megpuhul. Tegyük hozzá a sonkát és az újhagyma zöldjének felét is, süssük még egy percig, majd szórjuk meg borssal.

Ezalatt főzzük meg a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le, tegyük a szószos serpenyőbe és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt. Szórjuk meg a maradék újhagymával, és melegen tálaljuk.



Borsós csőtészta

Előkészítés: 15 perc. Főzés: 15 perc

Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 kisfej hagyma apróra vágva, 150 g sonka felkockázva, 150 g fagyasztott borsó, 125 ml száraz fehérbor, 125 reszelt sajt, 500 g rövid csőtészta, 2 evőkanál összetépkedett snidling, só és frissen őrölt bors.

Elkészítés: forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a sonkát és süssük ropogósra. Öntsük fel a borral és adjuk hozzá a borsót. Sóval, borssal ízesítsük. Takarék lángon főzzük, míg a bor elpárolog és megfő a borsó.

Ezalatt főzzük meg a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le és tegyük a sonkás-borsós serpenyőbe. Adjuk hozzá a sajtot és a snidlinget. Keverjük össze és még melegen tálaljuk.



Blikk.hu

2011.08.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok