HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Gyors és könnyű biomenü

t: 2835

Gyors és könnyű biomenü

Kedves Olvasó!

Ígéretemhez híven folytatom a bionyersanyagokból készült ételek ajánlását. Ma is olyan ízletes menüt állítottam össze, amelyet gyorsan el lehet készíteni. A zöldbabkrémlevest illatos pirított mandulával tálalom. Főételnek szürkemarha borjúból készítettem ételt, vargánya gombával megbolondítva. A nyári melegben üdítően hat a jégágyban lehűtött dinnye. A vasárnapi menü 1200 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat kívánok!



Kapros zöldbabkrémleves pirított mandulával

Hozzávalók (4 személyre): • 50 dkg zöldbab • 2 dkg vaj • 1 dl tejföl • 1 csomó újhagyma • 1 db tojás • 1 csomó friss kapor • 5 dkg szeletelt mandula • 1 ek. olívaolaj • só, bors



Elkészítési mód: Vajon megpároljuk a zöldbabot, a finomra vágott újhagymát és kaprot. 1 l vízzel felöntjük, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Sóval, borssal beízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, 10 percig tovább főzzük, és közvetlenül a tálalás előtt tojássárgájával simára kevert tejföllel krémesítjük. Olajon a mandulaszeleteket megpirítjuk, és meghintjük a krémlevest.

Gombás szürkemarhaborjú-tokány rizi-bizivel



Hozzávalók a tokányhoz (4 személyre) • 40 dkg szürkemarhaborjú-comb • 20 dkg vargánya gomba • 10 dkg mangalica-császárszalonna • 1 kis fej vöröshagyma • 2 ek. liszt • 1 kk. majoránna • só, bors • 2 ek. olívaolaj

Hozzávalók a körethez (4 személyre) • 30 dkg rizs • 20 dkg zöldborsó • 1 fej vöröshagyma • 2 dkg vaj • 2 ek. olaj • só

Elkészítési mód: A hagymát finomra, a szalonnát, a húst és a gombát hosszú metéltre (csíkokra) vágjuk. A szalonnacsíkokat, a hagymát és a gombát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Majoránnával, sóval, borssal beízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel bestauboljuk (lisztszórással sűrítés), jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Rizi-bizivel tálaljuk.

Görögdinnye jégágyon

A 4-5 kg-os dinnyét megmossuk, éles késsel cikcakkba körbevagdossuk, majd szétnyitjuk. Kivágjuk a belsejét, kimagozzuk, kockára vágjuk, és visszarakjuk a dinnye héjába. Jégdarabokkal megszórjuk, és az egészet darált jégágyra a díszítést ugyanúgy megvágott narancssal, és a közepébe egy szem szőlőt tehetünk.



Blikk.hu

2011.08.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok